Augusztus végén valami igazán nagy bejelentésre készül a zöld csapat. A leglogikusabb magyarázat az Ampere kártyák érkezése, de még semmi sem biztos.

Az Nvidia a Twitteren tette közzé az ultimate visszaszámlálást, amely 21 nap múlva jár le. Vagy 21 év, ezt nem konkretizálták.

Természetesen már mindenki az Nvidia Ampere, azaz az új generációs Nvidia videokártyákra. Az RTX3000-es széria darabjairól már rengeteg hír szivárgott ki korábban, írtunk például a külsejükről, az RTX 2080 Ti-al szembeni erejéről és a piac többi Nvidia kártyájával szembeni teljesítményéről is.

Amint az jól látszik, a PC-s közösséget igencsak izgalomban tartja az új GPU család érkezése. Nem is csoda, hiszen az új generációs játékok alá bőven kelleni fog a kakaó.

Az Nvidia ugyan semmit nem fűzött a Twitterre kirakott nagyon rövid videóhoz, a korábban kiszivárgott dátumokkal azonban tökéletesen egybevágna az augusztus végi bejelentés.

 

A nagyon rövid, mindössze 8 másodperces videóban egy csillagrobbanáshoz hasonló képsort láthatunk. Ez túl sokat nem árul el, ellenben a csatolt kép feliratával. Az #UltimateCountdown mellett a 21 nap szinte biztosan augusztus 31-re utal, a 21 év pedig egy rendkívül meghatározó dátum. Az Nvidia 21 évvel ez előtt adta ki az első Graphics processing unitot, azaz GPU-t, ez volt a GeForce 256.

Ha a zöld csapat tényleg ennyire erősnek gondolja az RTX3000-es szériát, hogy az első GPU-ig visszanyúlnak, az a PC játékosoknak szuper hír. Már csak az kellene, hogy az árakkal se szálljanak vészesen el és akkor az átlagos keresettel rendelkező gamerek is felmehetnek 30 FPS fölé az új generációs játékokban.

Ti terveztek idén videokártyát cserélni, vagy jó az még egy ideig, ami most ketyeg a gépetekben?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×