Hamarosan megérkezik az új FIFA, így hát megnéztük, hogy a 20-as verzióból mely elemek visszatérésének örülnénk a legjobban a 21 során.

Minden évben eljátszunk a gondolattal, hogy nem fogjuk megvásárolni a FIFA legújabb kiadását. Talán nincs is a piacon idegtépőbb játék az EA Sports futballjátékánál, ámde mégis valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva sorra megtörünk és leemeljük a polcról a soron következő kiadást. Tavaly ősztől kezdve  egészen idén októberig a FIFA 20-at nyüstölhetjük, ami ugyan jól indult, viszont a frissítések rossz irányba terelték.

Emlékszem, amikor megjelent a FIFA 20, szinte az egész közösség közös nevezőn volt. „Ez a játék lehet hosszú évek óta az egyik legjobb FIFA”. Egy ideig határozottan jól ment minden, majd az EA Sports rossz helyen nyúlt bele a játékmenetbe és sokaknak elrontották a szórakozását. Az már tényleg csak bónuszként hatott, hogy minél több időt töltöttünk a játék előtt, az Ultimate Team annál inkább kezdte elszívni az emberek energiáit.

Mindig új reményekkel ragadunk kontrollert, ám relatíve gyorsan rá kell jöjjünk, hogy Messi és Cristiano Ronaldo nem bújik meg minden harmadik csomagban, de sajnos minden 156.-ban sem. A megtépázott játékmenet és a FUT-frusztráció együttesen sikeresen az átlag alá nyomta a FIFA 20-at, s már közel sem tartják a széria egyik legjobbjának.

Viszont ez nem jelenti azt, hogy nem volt tele jó ötletekkel a játék!

Az Ultimate Team a mód megszületése óta a FIFA játékok gerince. Az EA Sports onnantól kezdve, hogy a beépített mikrotranzakciók értékesítése után megérezte a pénzszagot, már alig foglalkozott a többi játékmóddal. A karrier módot is a FIFA 21-ben fogják csak fejleszteni, ráadásul olyan elemekkel, amiket a játék már korábban is látott. Csupán a fókusz áthelyezése miatt idő közben eltűntek a süllyesztőben.

Mivel jól látható, hogy az Ultimate Team mindennel szemben prioritást élvez, úgy döntöttünk megvizsgáljuk az idei évet és értékeljük a legjobb újításokat. Hiszen teljesen mindegy, hogy mennyire őrjít meg minket a játék, mégsem bírjuk hosszú ideig nélküle. Ez pedig nem azért van, mert mazochisták vagyunk, hanem azért, mert bizonyos dolgokat tényleg jól csinál az EA Sports.

Íme egy lista azokról a FIFA 20-as Ultimate Team újításokról, amiket szívesen viszontlátnánk a 21-ben is.

Future Stars Academy

Nincs is jobb a fejlődő FUT kártyáknál. Teljesen mindegy, hogy Ones to Watch kártyáról beszélünk, vagy az egyik Road to the Finals kártyát nyitottuk ki, onnantól kezdve az egész év izgalmas lehet. Szurkolunk a játékosunknak a valóságban, hogy a virtuális kártyája – s ezzel a mi klubunk is -, egyre csak jobb és jobb legyen.

A Future Stars Academy promóciónak köszönhetően viszont mi magunk irányítottunk. Ha megszereztük az egyik fiatal csillagot, akkor objective-ek teljesítésével mi magunk fejleszthettük a kártyát. Itt tényleg arról volt szó, hogy hajlandóak vagyunk-e beletenni az időt és energiát a fejlesztésbe. Biztosan voltak, akiknek nem tetszett ez a rendszer, de én megmondom őszintén nagyon élveztem a grindolást.

Icon Swaps

A „Swap”, mint olyan egyáltalán nem újdonság. Már a FIFA 19-ben is gyűjthettünk Swap kártyákat, akiket jobbnál jobb játékosokra cserélhettünk. Minél több volt belőlük, annál jobb kártyákat adhattunk hozzá a gyűjteményünkhöz. Az idei Icon Swaps viszont kizárólag az Icon lapokra terjedt ki. Ráadásul objective alapúak voltak és kedvünkre farmolhattuk őket egész évben, nem voltak szezonokra korlátozva.

Mondjon bárki bármit, mindenkinek az az álma, hogy egyszer egy ikonnal a csapatában vág bele a Weekend League adta kihívásokba. Ez az új rendszer mindenkinek lehetővé tette, hogy azt a játékost szerezze meg a csapatába, amelyiket tényleg szeretné. Sőt, a későbbiekben még akár garantáltan ikont rejtő csomagokat is szerezhettünk. Idén jó érzés volt csapatot építeni, legalább 4 ikonnal gazdagodtam, ez pedig egyértelműen a rendszer érdeme.

Season Objective játékosok

Idén sokkal rendezettebb módon lehetett Objective játékosokhoz jutni. Egy „Pass-rendszert” kellett végigtolni ahhoz, hogy megszerezzük az adott időszak legjobb lapját. De már út közben is hozzájuthattunk kiemelkedően jó lapokhoz. Ilyen volt például a japán Maeda kártyája. Hosszú ideig a játék egyik legjobb supersub játékosa volt, holott teljesen ingyen juthattunk hozzá. Reméljük ilyesmivel a 21 is kecsegtetni fog.

Showdown

Az év végét egyértelműen feldobták a Showdown kihívások. A különböző valós eseményekre épülő SBC-k felértek egy „fifás tippmixszel”. Az EA Sports kijelölt egy mérkőzést, a részvevő két csapatból pedig kiemeltek egy-egy játékost. A FIFA játékosoknak nem volt más feladatuk, mint teljesíteni pár SBC-t ahhoz, hogy megszerezzék az új speciális kártyákat. A győztes csapatból kiemelt játékos végül 3 Overall Ratinget fejlődött. Döntetlen esetén mindkét kártya egy-egy Ratinggel lett jobb.

A FIFA 21 hivatalos előzetesében bejelentették, hogy érkezik a FUT Events sorozat, örülnénk, ha a Showdown is visszaköszönne az új verzióban.

Premium SBC

Végezetül pedig telitalálat volt az év végén élesített Premium SBC-k rendszere is. Ebben az esetben mindenki eldönthette, hogy szeretné-e az adott játékost a csapatában tudni, s ha igen, akkor választhatott egy gyengébb, valamint egy szignifikánsan jobb verzió között. Így azok a játékosok is lecsaphattak egy elfogadható kártyára, akiknek nem volt sok idejük játszani a játékkal.

Nektek melyik volt a kedvenc FIFA 20-as újításotok?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×