Könnyen elképzelhető, hogy nem csak erősebb, hanem olcsóbb is lesz a Series X, miközben a PlayStation 5-nek olykor még a 4K is fejfájást okoz majd.

Ugyan hivatalos információ még mindig nincs a PS5 valós életben mérhető teljesítményéről, a fejlesztők már bőven használhatják a nekik szánt hardvert. Természetesen ezekkel kapcsolatban őket szigorú titoktartás köti, vannak azonban olyanok, akik ennek ellenére is elejtenek 1-2 információt.

Egy ilyen fejlesztő nem tudta most tartani a száját és mondta el, hogy mennyire elégedetlen a PlayStation 5 igazi erejével.

Twitteren kérdezték tőle, hogy milyen hírei vannak a Sony gépének teljesítményéről, illetve, hogy a Capcom motorja már jobban teljesít-e, mint korábban. AestheticGamer (aki egyébként több horror játékon dolgozott már) erre enyhén szólva kifakadt, a következőket írta:

Ugyan afelől nincs kétség, hogy a Resident Evil 8 jól fog futni a konzol megjelenésekor, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden rendben van a konzollal. A további válaszaiban arról ír, hogy a PlayStation 5-tel szemben az Xbox-nak nincsenek teljesítménybeli problémái. A Sony szerinte abba a szerencsétlen helyzetbe hozta magát, hogy a gyengébbik next-gen konzolt árulják, méghozzá drágábban.

Ő is megerősítette tehát, amit korábban Jeff Grubb is elmondott a Basement Radio Arcade Podcast-ben. Szerintük a PlayStation 5 már megjelenéskor is sokszor…

…csak felskálázott, „fake” 4K-ra lesz csak képes, ez pedig később nyilván egyre csak nehezebb lesz.

Ugyan a hírek szerint tényleg a Series X lesz az olcsóbb és erősebb konzol, a Sony mindig fantasztikus munkát végzett, ha optimalizálásról volt szó. Végtéren is lehet, hogy ez fog számítani, hiszen amióta világ a világ az exkluzívok miatt volt sikeresebb a PlayStation.

Szerintetek ki fogja nyerni ezt a generációt? Sikeresebb lehet végre a Microsoft, vagy a Sony végleg lenyomja az amerikai riválisait?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×