Reméljük, hogy a Netflix egyszer majd dokumentumfilmet készít abból a szerencsétlenkedésből, amit ez a három cég együtt leművel, most már hónapok óta.

Tovább gyűrűzik az Epic végtelennek tűnő harca a Google és az Apple ellen. A Fortnite fejlesztéséért felelős cég szerint nem korrekt az a piaci helyzet amit az almás és droidos cég előteremt a saját online áruházaikban. Tim Sweeney, az Epic első embere folyamatosan szabadszájúan nyilatkozott, most megint új szintre emelte a kekeckedést.

Perel az Epic

Az Apple és a Google is hatalmas pénzt csinál abból, hogy az áruházaikban történő minden vásárlásból 30%-ot lecsap. Így teljesen nyilvánvaló, hogy miért ragaszkodnak ahhoz, hogy minden vásárlás rajtuk keresztül történjen.

Egy tegnap éjszaka élesített frissítésben az Epic Games mintha megfeledkezett volna a szabályokról. A játékban a frissítés után lehetőségünk nyílt fizetési módot választani a V-Bucks vásárláskor.

A játék felajánlotta, hogy fizethetünk a Play vagy App Store-on keresztül, vagy egyenesen az Epic Games-nek is.

A 20%-os kedvezmény miatt nyilvánvaló, hogy mindenki ugrott a lehetőségre, a techóriások azonban szinte azonnal léptek.

Először az Apple App Store-ból tűnt el a Fortnite…

…amit az Apple gyorsan egy nyilatkozattal is megerősített. Ebben elmondják, hogy az Epic már egy évtizede sikeres üzleteket bonyolít az App Store-on keresztül, aminek az Apple-nél nagyon örülnek is. Ettől függetlenül nekik sem szabad semmivel próbálkozni, ami a szabályok ellen megy, ezek az iránymutatások mindenkire egyenlően érvényesek. Az Apple többször leírja azt is, hogy ezek a szabályok a felhasználók védelmét szolgálják. A nyilatkozat végén elmondják, szívesen dolgoznak együtt az Epic-kel a jövőben is, hogy a Fortnite mihamarabb visszakerülhessen az App Store-ba.

Az Epic természetesen ezt az egészet már jó ideje eltervezhette, ugyanis amint lekerült a Fortnite a webáruházból, rögtön elindult a #freefortnite mozgalom.

Nem sokkal később már a Fortnite moziban is páros talppal repültek bele az Apple-be. Az almások egyik leghíresebb reklámja az 1984, melyet az Epic teljesen átalakított és most a cupertinói cég ellen próbál használni.

A sunyi kampány mellett azonban az Epic nem csak ennyivel készült, azzal a lendülettel gyorsan fel is jelentették az Apple-t. A jogi harcban azt szeretnék elérni, hogy az Apple enyhítsen az App Store szabályain és adjon lehetőséget a fejlesztőknek, hogy saját fizetési módokat kínáljanak a felhasználóknak.

Repült a Play Store-ból is

Alig pörögtek le az események az Apple-el kapcsolatban, ahogy az várható volt, a Google is eltakarította a Fortnite-ot a piacáról. Nem csoda, hogy különösen érzékenyek a Fortnite-ra a vállalatok, hiszen az egyik, ha nem a legnépszerűbb telefonos játékról van szó, ami nyilván hatalmas pénzt hoz a konyhájukra.

Természetesen a Google is kiadott egy nyilatkozatot. Az Androidért felelős cég leírja, hogy az ő nyitott platformjukon rengeteg lehetősége van egy fejlesztőnek, hogy megjelentesse a játékát, azonban ha a Play Store-t választja, annak megvannak a következményei. Természetesen a Google is szeretettel várja az Epic-et, hogy átbeszéljék a dolgokat és kidolgozzanak egy megoldást arra, hogy milyen módon kerülhetne vissza a Fortnite az áruházba.

Az Epic mesterien felépítette ezt a támadás sorozatot, szóval természetesen erre is számítottak. Ennek megfelelően amint lekerült a Play Store-ból a játék, a Google felé is repült a feljelentés. A célok nyilván azonosak a másik feljelentésben találhatókkal, azt akarják elérni, hogy a Google enyhítse a szabályait a hivatalos Store-nak és engedjenek saját fizetési módokat a fejlesztőknek.

Jelen pillanatban elképzelhetetlennek tűnik, hogy akár az Apple vagy a Google eleget tegyen ennek a kérésnek, Tim Sweeney azonban már hónapok óta ezen lovagol. Fogalmunk sincs, hogy mi lesz a következő lépés a történetben, egy azonban biztos, minimum az év sztorija van kibontakozóban.

Szerintetek jogos az Epic felháborodása?

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×