Teljesen elszállt a Microsoft az új telefonjának az árával. Bele se merünk gondolni, hogy mennyibe fog kerülni, mire elér Magyarországra a cucc.

A Microsoft újra telefongyártásba fogott. Az új Surface Duóról már hónapok óta tudunk, a pontos specifikáción kívül tulajdonképpen minden elénk volt tárva az első pillanattól.

A készülék két különálló 5.6-os OLED kijelzőt vonultat fel, melyek felbontása egyesével 1800×1350. A Samsung vagy Huawei összecsukható telefonjaival szemben itt valós Gorilla Glass-t kapunk, mondjuk itt nem is egy hajlékony kijelzőről beszélünk.

Akkumulátor ügyileg sem áll túl jól a készülék, a két különálló akksi összesen 3577 mAh kapacitást biztosít. Ez kevesebb, mint ami a nemrég bemutatott Note 20 Ultrában van, sőt, még az első Galaxy Fold is többet adott a maga 4380 mAh-s kapacitásával.

Így futnak az Androidos alkalmazások a Microsoft új telefonján. Forrás: The Verge

A processzortól és egyéb specifikációtól sem fogjuk eldobni az agyunkat. A CPU egy Snapdragon 855-ös, emellé a gyártó pedig 6GB ramot pakolt. Az ilyen árkategóriában megjelenő telefonok egyik alapkövetelménye lett 2020-ban az 5G támogatás. Erről a Microsoft szintén lemondott.

Mindezekért a gyártó nem kevesebb, mint 1400 dollárt kér, azaz több mint 408 ezer forintot.

Persze az átszámítás nem ennyire egyszerű, hiszen erre még kismillió költség rájön, elég a Surface laptopokból kiindulnunk, amik szintén őrült drágák itthon a külföldi árakhoz képest.

A 408 ezer forintos ár egyébként az olcsóbbik, 128GB-os modell ára, a 256GB-os készülék cédulája már 1500 dollárt ír. Az amerikai vásárlóknak jó lehetőség, hogy a Microsoft a saját üzleteiben akár 700 dollárt is ad a régi készülékekért, így jóval olcsóbban hozható ki a Surface Duo.

A 700 dolláros pénzvisszafizetés nem hangzik rosszul.

Kíváncsian várjuk, hogy 2020-ban sikeres lehet-e egy ilyen drága készülék, amiből sok olyan funkció hiányzik, amit más gyártók már közel hibátlanra fejlesztettek.

Nektek bejön a Microsoft Surface Duo? Szerintetek mi lenne a reális ár érte?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×