A Google végre Android mobilok számára bevezeti a Közeli fájlmegosztás funkciót, amivel a közelben lévő mobilok számára egyszerűbben küldhetünk fájlokat.

Néhány készüléken már elérhető az Android rendszer legújabb Google funkciója. Ugyan most csak néhány Pixel és Samsung készüléken próbálható ki, idővel egyre több készüléken lesz elérhető.

Az iPhone-ok esetében már bevált funkciót régóta fejleszti a Google, most végre viszont bevezetésre kerül.

A Nearby Sharing (magyarul: Közeli megosztás) funkció lényege, hogy könnyen és gyorsan tudjunk fájlokat megosztani azon telefonoknak, melyek a közelben vannak. Egy listából lehet kiválasztani a készülékeket, majd a küldött fél megerősítése után akár offline üzemmódban is meg lehet osztani a tartalmakat.

Ez jelentősen leegyszerűsíti a fájlmegosztást mondjuk olyan esetben, mikor amúgy is ott ülünk egymás mellett, egy baráti találkozó vagy egy üzleti megbeszélés alkalmával. A funkció az Android 6.0, vagy annál frissebb operációs rendszereken támogatott, a következő hetekben egyre több készüléken.

Kép forrása: Google

Természetesen az is beállítható, hogy látható-e a telefonunk mások számára, így nem küldhet bárki akaratunk ellenére fájlokat.

Számodra hasznos lesz a Közeli megosztás funkció?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×