Érdekes eredmények, ahol az AMD és az Nvidia fej-fej mellett haladnak egymás mellett.

Videókártya vásárlás előtt mindig fontos kérdés, hogy melyik gyártó kártyája mellett tegyük le a voksunkat, legyen szó AMD-ről vagy épp Nvidiáról. Sokan nem tudják, de a kártyák dobozára írt OC sok esetben már mit sem számít, hiszen otthon többnyire magunk is megcsinálhatjuk ezeket pár perc alatt. Fontosabb viszont a hűtés, amin a gyártók sokszor szeretnek spórolni.

A Mindfactory jóvoltából végre megtudhattuk, hogy adott típusból hány százalékot küldenek vissza valamiféle garanciális probléma miatt. A minta pedig kellően reprezentatív, hiszen minden típusból több ezret adtak el a Mindfactory munkatársai. Összesen 76 280 darab Nvidia RTX és 44 100 darab AMD RX 5000 szerepel a táblázatban, ez azt jelenti, hogy az eladott kártyák 63,4%-a Nvidia, míg a maradék 36,6% az AMD.

A gigászok csatáját ezúttal az Nvidia RTX szériája nyerte, csupán egy hajszállal,

ugyanis amíg a zöldek 2%-os hibahatárral dolgoztak, addig az AMD-nél ez a hibahatár 3%-ig tolódott ki.

Az AMD berkein belül az ASRock, az MSI és a Sapphire teljesített a legjobban, ezen gyártók ugyanis 2%-os meghibásodási arányt tudhatnak magukénak, ellenben az XFX és a PowerColor szerepelt a legrosszabbul, tekintve a 4 és 6%-os meghibásodási arányukat.

A PowerColor termékeivel volt a legtöbb probléma

Az Nvidia RTX kártyái esetén viszont szinte minden gyártó fej-fej mellett haladva érte el az amúgy jónak számító 2%-os meghibásodási arányt, egyedül a Gainward és a Palit lóg ki egy kicsit a 3 és 4%-os eredményeikkel.

Tehát, ha nem szeretnénk kockáztatni, abban az esetben érdemes az alacsonyabb meghibásodási rátával rendelkező gyártók termékeiből választani, azzal ugyanis több hétnyi vagy rosszabb esetben hónapnyi herce-hurcától kímélhetjük meg magunkat.

Ezt láttad már?

Videókártya erősorrend 2020 – A leggyengébbtől a legerősebbig

×