Ugyan nem ingyen, de sok elhalasztott mozipremier után a Disney+ szolgáltatásban válik elérhetővé a Mulan mozi.

A Disney legújabb filmadaptációját 30 dolláros áron lehet majd megnézni a vállalat streaming szolgáltatásában. Egyes más kiválasztott országokban, beleértve Kanadát, Ausztráliát, Új-Zélandot és egyéb európai országokat, nagyjából hasonló áron lesz elérhető.

 

A filmet az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon is 2020. márciusában mutatták volna be, de a koronavírus gyors terjedése miatt elhalasztották. Azóta több új premierdátumot is kapott, mígnem most a Disney bejelentette a premiere-t a szolgáltatáson belül.

Természetesen az említett díj a Disney+ szolgáltatás előfizetői díján felül értendő.

Persze nem lehet arra számítani, hogy a járvány miatt elmaradt filmek majd hirtelen a szobánkban jelennek meg a mozin kívül. A Disney ezt egyfajta kísérletnek szánja, hogy mennyire válik be az ilyen típusú bemutató. Ha beválik, talán a jövőben is alkalmazzák a módszert – írja a CNET.

Ahol nem elérhető a Disney+ szolgáltatás, mint például Magyarország, ott a Disney persze a mozikban is bemutatja a filmet, szintén szeptember 4-én. Már persze ott, ahol alapvetően nyitva vannak a mozik.

„Úgy látjuk, hogy ez egy remek lehetőség arra, hogy a filmet eljuttassuk azokhoz a nézőkhöz, akik nem tudnak moziba menni. Ráadásul a Disney+ előfizetők száma is növekedni fog” – mondta Bob Chapek a Disney vezérigazgatója.

Határozottan érdekes a Disney döntése, hiszen hasonlóra még nem volt példa. Egy-egy mozi sikerét és bevételeit is általában a mozik bevétele határozza meg. Most azonban egy film azonnal része lesz egy otthoni szolgáltatásnak, még akkor is, ha nem ingyen.

Vajon milyen irányt vesz ezek után a hollywoodi filmek terjesztése?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×