Rossz hírek érkeztek az AMD égisze felől.

Nemrég kaptunk friss hírt az AMD terveiről, amiben ott szerepelnek többek között az RDNA 2-es architektúrájú GPU modulok, amit korábban csak „Nagy Naviként” aposztrofáltak a korábbi RX 5700/XT kártyák után. A Coreteks legújabb jelentései szerint az AMD Ray Tracing képes kártyái mégsem lesznek olyan erősek, mint sokan várják, azaz nem fognak felérni a 2. generációs RTX-ek élbolyához.

Maximum RTX 2080 Ti szintre lehet számítani, jó esetben 15%-kal lehet erősebb az AMD csúcspéldánya.

A Sienna Cichlid fantázianéven futó csúcspéldányok általánosságban az RTX 2080 Ti-jal lesznek egy szinten. A legjobb esetben, azaz az AMD-s címek esetén ez akár 15%-os többletet is jelenthet, de nem ez lesz az általános.

Ezek alapján az AMD csúcskártyái maximum az Nvidia másodvonalával tudnak majd szembeszállni, azaz a zöldek továbbra is egy lépéssel a vörösek előtt fognak járni. Egyedül az árral tudnak majd machinálni a Coreteks szerint, ebben pedig mint tudjuk, nagyon ügyesek. Az Intel épp a legnehezebb napjait éli, ami részben az AMD remek árstratégiájának volt köszönhető. Az RDNA 2-es kártyák esetén pedig a Ray Tracing is ott fog figyelni, így pedig végre igazi árverseny alakulhat ki, amennyiben a gyártók is úgy akarják.

Kíváncsian várjuk az év végét, akkor ugyanis kiderül minden…

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×