Élő gombák érkezhettek a Fortnite-ba, akiket ha felébresztünk, folyamatosan töltik majd vissza a pajzsunkat. Cserébe egy kis víz és fa lesz az igényük.

Az Epic Games a Fortnite megjelenése óta folyamatosan odafigyel arra, hogy mindig legyen friss tartalom a játékban. Nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb Battle Royale a piacon.

Úgy néz ki, a fejlesztők most valamiféle pet rendszerhez hasonlót fognak bevezetni

A Fortnite nemsokára élesedő pet mechanikája kifejezetten OP-nek hangzik így elsőre. Lényege, hogy miután megtaláltuk a pet-ként használható gombát, táncolnunk kell a közelében. Erre felébred, mi pedig meg kell, hogy etessük 100 fával. Ha ez megvan, a gomba felkel és követ minket, amíg el nem használódik.

A gomba, amíg követ, másodpercenként 2 shieldet ad, amivel rengeteg terhet vehet le a játékos válláról egy tűzharc során. Pajzstöltés és healelés helyett mostantól majd csak az építkezésre és a harcra kell figyelni.

Persze a gomba is sérülékeny, ha túl sok sebzést kap egyszerűen leakad rólunk. Ekkor újra meg kell táncoltatni és etetni, hogy újra kövessen.

Ali-A egy videóban is összefoglalt minden tudnivalót:

Telefonon tekerjetek 7:37-hez.

 

A gombák már felfedezhetőek a pályán, interakcióba viszont még nem léphetünk velük. Ha ti is szeretnétek megnézni a kis pajtásokat, Weeping Woods körül érdemes nézelődni, illetve Deadpool régi kunyhójánál is spawnol néhány. Meglepetés senkit ne érjen, interakcióba még nem tudtok lépni velük.

Szerintetek lesz helye a Fortnite-ban, vagy túl OP lesz a kis pajzs felelős gomba?

×