Gabe Newell, Valve társalapítója és elnöke eldöntötte, hogy melyik oldalra áll a következő generációs konzolháborúban.

Mivel a Sony és a Microsoft egyaránt felkészült a következő generációs konzolok kiadására, számíthatunk arra, hogy megindul a harc a játékosokért. Persze vannak olyanok, akiket ez egyáltalán nem érdekel, illetve ott vannak azok a PC-felhasználók, akik hátra dőlnek a székben és távolról figyelik a két cég összecsapását.

De ha választani kéne, te melyik konzol mellett tennéd le a voksod? Nos, Gabe Newell, a Valve elnöke döntött: ő az Xbox Series X táborához tartozik.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Newell az elmúlt néhány hónapot Új-Zélandon töltötte a koronavírus-járvány miatt. Mivel ott jól érezte magát még zenei fesztivált is szervez az országban a helyiek számára. Egy ottani helyi műsorba is meghívták, ahol feltették neki a kérdést: hogy áll a következő generációs konzolokkal?

„Idén karácsonykor a PlayStation és az Xbox is új konzolokkal jelenik meg. Melyik a jobb?” – kérdezte Jesse Mulligan.

– Ó, az Xbox – mondta Newell habozás nélkül.

Erről itt egy videó is: 3:08-nál kezdődik.

 

Sajnos Newell nem szolgált sok magyarázattal.

„Nem veszek részt a versenyben, mivel mi nyilvánvalóan leginkább PC-re fejlesztünk, de a kettő közül határozottan az Xbox-ot választom” – tette hozzá.

Arra, hogy miért tette le voksát határozottan az Xbox mellett, arra csak tippelni tudunk, de valószínűleg a műszaki specifikációkban rejlik a válasz. Az Xbox funkciói ugyanis kedvezőek lesznek a PC ökoszisztéma számára, amit talán a Valve is kihasználhat majd.

Lehet, hogy amikor Newell visszatér az Egyesült Államokba, többet mond majd arról, hogy miért részesíti előnyben az Xbox Series X-et.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×