Annak ellenére, hogy a Minecraft hihetetlenül népszerű, havi aktív játékosszám tekintetében a Roblox már megelőzi.

Nem először kerül elő a téma, hogy a Roblox milyen szinten válik a Minecraft riválisává. Tavaly augusztusban írtunk róla, hogy havi 100 millió aktív játékosával megelőzte a Minecraftot. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán, és a Minecraft egy ideig visszaszerezte a vezetést. Ez persze köszönhető annak is, hogy rengeteg tartalomgyártó foglalkozik a játékkal, nem véletlenül lett tavaly a legnépszerűbb videojáték a Youtube-on.

Bár a Roblox Corporation játéka nem szerepel olyan sokat a médiában, mégis a világ egyik legsikeresebb címe. Aki nem tudná, ez egy teljesen ingyenes online játék, ahol nagyon sok minigame közül válogathatunk, sőt a Roblox Studio nevű alkalmazással akár saját játékokat is létrehozhatunk, építhetünk, alkothatunk, hasonlóan a Minecrafthoz.

A Roblox fejlesztői most bejelentették, hogy jelenleg már 150 millió aktív játékossal rendelkeznek havonta.

Összehasonlításképpen: 2020 májusában a Minectaft 126 millió aktív felhasználóval rendelkezett.

 

Mivel a Roblox lehetőséget kínál a játékosoknak mindenfélét fejleszteni, melyet a többi játékos is használhat, így lehetőség van arra is, hogy a fejlesztők pénzt keressenek. A legutóbbi sajtóközlemény szerint a fejlesztőknek 2020-ban összesen 250 millió dollárt fizettek ki a különböző aktivitásért és alkotásért.

Tavasszal bevezették Premium Payouts rendszert, ami az alapján fizet a fejlesztőknek, hogy a Premium előfizetők mennyi időt töltenek a fejlesztő játékában. 2020 júniusában a Roblox fejlesztőinek közössége összesen 2 millió dollárt keresett a programmal.

„Több mint 13 évvel ezelőtt indítottuk el a Roblox-ot azzal a vízióval, hogy játék révén összehozzuk az embereket a világ minden tájáról. A játék mindössze 100 játékossal indult és néhány olyan alkotóval, akik inspirálták egymást, felszabadítva a kreativitást” – mondta David Baszucki, a Roblox Corporation alapítója és vezérigazgatója.

A Roblox idén ráadásul egy közösségi esemény szolgáltatással is kibővül, amivel saját in-game eseményeket szervezhetnek majd a felhasználók. Ez olyan lesz, mint amiket az Epic Games csinál az utóbbi időben a Fortnite-ban.

Te is részese vagy a Roblox játékosközösségének?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×