A Roblox fejlesztői szerint a játék havi aktív játékosszáma elérte a 100 milliós álomhatárt, amivel maga mögé utasította a Minecraft-ot is.

Márciusban a Microsoft szerint összesen 91 millió játékost mozgatott meg a Minecraft világa, miközben a Roblox folyamatosan az élre tört – írja az Eurogamer. Bár a Roblox Corporation játéka nem szerepel olyan sokat a médiában, mégis a világ egyik legsikeresebb címe. Aki nem tudná, ez egy teljesen ingyenes online játék, ahol nagyon sok minigame közül válogathatunk, sőt a Roblox Studio nevű alkalmazással akár sajátokat is létrehozhatunk, építhetünk, alkothatunk, hasonlóan a Minecrafthoz.

A játék egyébként már nagyon rég, 2006-ban megjelent, népszerűsége pedig a fiatalok körében emelkedni látszik, mind PC-n, Xbox One-on és mobilon is. A fejlesztők szerint a játékban jelenleg 50 millió játékosok által létrehozott tartalom van, a játékosok 40 százaléka pedig nő.

 

„Több mint 13 évvel ezelőtt indítottuk el a Roblox-ot azzal a vízióval, hogy játék révén összehozzuk az embereket a világ minden tájáról. A játék mindössze 100 játékossal indult és néhány olyan alkotóval, akik inspirálták egymást, felszabadítva a kreativitást” – mondta David Baszucki, a Roblox Corporation alapítója és vezérigazgatója.

Miközben a játék már rég megjelent, a csapat az utóbbi években jelentős pénzt ölt a fejlesztésbe: 2017-ben 30, 2018-ban pedig 60 millió dollárt. Ennek az alábbi növekedési ábra alapján igen pozitív hatása lett.

Kép forrása: TechCrunch, VentureBeat, Roblox

Bár valóban jelenleg számok tekintetében a Roblox legyűrte a Minecraft-ot, ne feledjük, hogy a rengeteg YouTube videó és stream miatt a Microsoft játéka folyamatosan talál magának friss felhasználókat. Arról nem is beszélve, hogy a mobilos Minecraft Earth is hamarosan elindulhat.

Te játszottál már Roblox-ot?

×