Úgy tűnik, hogy az Intel 7 nm-es processzorainak késése jó hír az AMD számára. 2006 óta először érnek többet a részvényeik.

Ez az év igen kedvező az AMD számára. A Techspot jelentése szerint 2006 óta először fordul elő, hogy az AMD részvények értéke túllépte az Intel részvények értékét.

A különbség azután lett jelentős, hogy az Intel bejelentette a 7 nm-es processzorok megjelenésének legalább féléves késését.

Az, hogy az Intelnek még több időre van szüksége ahhoz, hogy felzárkózzon a riválisához, a társaság részvényeinek értéke órák alatt lecsökkent, miközben az AMD részvényei emelkedni kezdtek.

Múlt hét pénteken az Intel 54 dolláron, az AMD 64,32 dolláron állt.

Tény ugyanakkor, hogy az AMD még mindig jócskán elmarad az Inteltől a piaci részesedést tekintve. Az AMD 70 milliárdos üzlete messze elmarad az Intel 255 milliárdjától.

Miközben a koronavírus-járvány számos gazdasági ágazat számára veszteséget okozott, a nagy technológiai cégek a játékok és az online vásárlásoknak köszönhetően előnyhöz jutottak. A vállalatok részvényei valószínűleg a jövőben csak tovább növekednek majd.

Te tudtad, hogy késni fognak az Intel processzorai?

Az Intel nem tud időben elkészülni – Tovább csúsztatják a 7 nanométeres processzorok megjelenését

×