Nemhogy jövőre nem jön, de még 2022 is kérdéses.

Már egy egész PC iparág várja, hogy az Intel végre tovább lépjen a 14+++++++++++++++ nanométeres gyártástechnológiáról, de a kékek továbbra is egy helyben toporognak már évek óta. Közben viszont az AMD-nek sikerült borsot törnie a kék gyártó orra alá, jelenleg már csak a játékok tartják az Intel bástyáját, de ha hihetünk a vörösöknek, akkor ez év végén megváltozik.

Az Intelnek viszont úgy tűnik, egy ideig még csak álom marad a 7 nm, ugyanis a cég a napokban jelentette be, hogy tovább csúsznak a 7 nm-es termékeikkel, ugyanis még mindig képtelenek „gazdaságilag életképes módon” előállítani az új 7 nm-es termékeket. Ennek megfelelően leghamarabb 2022 év végén vagy 2023 elején várhatjuk a 7 nanométeres technológián alapuló Intel processzorokat.

A jó hír, hogy a 10 nanométeres processzorok már vészesen közelednek, ami persze korántsem a legmodernebb gyártástechnológiát jelentik, viszont ezekre is 2021 második feléig kell várnunk, legalábbis az Alder Lake termékcsalád esetén. A nagy Intel bejelentés egyelőre még várat magára, az is lehet, hogy már idén megérkeznek az első 10 nm-es processzorok.

Mindeközben az Nvidia műhelyében:

Megvan mennyivel lehet erősebb az RTX 3080 az RTX 2080 Ti-nál

×