A Vivo, hiába nem soroljuk a legnagyobbak közé, amióta csak létezik a cég, mindig is hatalmas újítók voltak. Ez most sincs másképp.

Manapság már egy hobbifotósnak is alapfelszereltsége egy gimballos stabilizátor. Ezeknek az eszközöknek a segítségével elérhető, hogy a járművekből készített anyag is tükörsima legyen. A kamerákhoz már réges-rég léteznek ilyen megoldások, de az elmúlt években a telefonokhoz is egy halom ilyen eszköz jelent meg.

A Vivo a következő szintre emeli a technikát

Tagadhatatlan tény, hogy napjainkban a telefonok is inkább már a fotózás terén tudnak csak versengni. Ennek megfelelően a gyártók egyre hajmeresztőbb dolgokat találnak ki. Gondoljatok csak a Huawei által bedobott 50x nagyításra, amit a Samsung később egészen 100x-ig emelt.

A Vivo X50 Pro kamera modulja

A Vivo X50 Pro összesen 4 kamerával van felszerelve. Van rajta egy 8 megapixeles ultraszéles, egy 13 megapixeles portré, egy 5x optikai zoomos és végül egy 48 megapixeles óriás. Utóbbi egy Sony IMX598-as szenzor. Ez már magában is nagyon jól hangzik, főleg ha hozzátesszük, hogy ezt a telefonon belül egy gimbal stabilizálja.

 

Maga a képstabilizálás nem újdonság a telefonok terén. Manapság 2 megoldás is létezik a remegős videók javítására. Egyes telefonok belenagyítanak az általuk látott képbe, majd a levágott anyaggal szépen kiegyenlítik a nem szándékos bemozdulást. A másik, ami hasonló a Vivo megoldásához, mikor a lencse nincs rögzítve, az fizikailag is képes egy apró mozgásra, ezzel rásegítve a jó képminőségre.

A Vivo először csak Kínában kezdte el az árusítást, mostanra azonban bővült a kör és már Európában is beszerezhető. A család két tagja tehát, a Vivo X50 és X50 Pro itthon is rendelhető, egyedül az X50 Pro+ maradt kínai exkluzív modell.

Nektek tetszik a gimballos megoldás? Ez a jövő, vagy csak egy újabb túl sérülékeny alkatrész, hasonlóan a kiemelkedő selfie kamerához?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×