Az olcsó iPhone miatt az Androidosok is elkezdtek kacsingatni az Apple felé.

Úgy tűnik, bejött az Apple terve, az olcsóbb SE modellekkel ugyanis nem csupán kizárólag az elkötelezett vásárlókat szólították meg, hanem az iPhone-ok iránt kacsingatókat szintén. A CounterPoint Research most igazolta a vállalatot, a felmérés szerint ugyanis az iPhone SE vásárlók több mint 26%-a valamilyen Androidos eszközről váltott. Ez jóval meghaladja a többi modellnél tapasztalt arányokat.

A két iPhone SE

A vásárlók 30%-a pedig valamilyen régebbi iPhone-ról váltott most az új SE modellre. A régi alatt pedig a 2015-ben kiadott iPhone 6S-t vagy annál régebbi készülékeket érti az elemzőcég.

„Az elemzéseink szerint az iPhone SE eladásai valószínűleg nem fogják zavarni az 5G képes iPhone eladásokat, ugyanis az iPhone SE vásárlókat inkább az ár és a kisebb kijelző érdekli, mintsem a telefon 5G képessége” – fogalmazott a CounterPoint Research.

A felhasználók tábora egyébként egyáltalán nem elszigetelt, kivételt ez alól a fanatikus táborok képeznek. Alapvetően sok telefontulajdonos dönt az operációs rendszer váltás mellett, amennyiben egy típus elnyeri tetszését. Ennek megfelelően folyamatos az átjárás a két tábor között, persze egy-egy modellel is lehet kiemelkedő sikereket elérni, ahogyan azt jelen esetben az új iPhone SE is tette.

Ezt láttad már?

Amikor az RGB már nem elég – Dragon Ball Z videókártya backplate tartja lázban a gamer közösséget

×