Japánban bármi lehetséges, így még az állatok is lehetnek gamerek. Mai videónkban egy gamer hal került a főszerepbe.

Rengeteg népszerű videojáték van a földön, és különösen nagy rajongótáborral rendelkeznek a Pokémon játékok. Különösen Japánban igaz ez, ahol kicsik és nagyok egyaránt élnek Pokémon szenvedélyüknek.

Most egy hal is csatlakozott a gamerek népes táborába, ráadásul rögtön tartalomgyártóként. Mutekimaru csatornája egy hónapja jött létre. Ő egy gyönyörű kék betta, vagyis egy sziámi harcoshal. Tulajdonosa arra volt kíváncsi, vajon képesek-e a halak videojátékokkal játszani? Megtalálta a módját annak, hogy ez lehetséges legyen, és egy Youtube csatornát is készített hozzá.

Mutekimaru akváriuma kicsit más, mint az átlagos halaké.

Oldalain különböző szimbólumok láthatók, mindegyik rész a vezérlő egy-egy „gombját” jelenti. Amikor a hal a vezérlő egy-egy pontjára úszik és ott marad, azt a gomb lenyomásának érzékeli a rendszer. Ehhez egy kamera követi nyomon a hal mozgását, mindez pedig segíti a Pokémon Ruby irányítását GameCube konzolon.

Kép forrása: Youtube

Természetesen a hal tulajdonosa néha a segítségére van, például abban, hogy a párbeszédeket továbbnyomkodja. De amint a játék ténylegesen beindul, minden Mutekimarura van bízva.

Mi lett az eredmény?

Az első feladat az volt, hogy a hal bemenjen a főszereplő házába és beállítsa az óráját. Ez Mutekimarunak 35 percbe telt, ami tulajdonképpen elég jó teljesítmény, ha figyelembe vesszük, hogy szerencsétlen valószínűleg azt sem tudja, hogy videojátékkal játszik. A következőkben a játék szerint el kell jutni a szomszéd házhoz, majd az emeleten köszönni valakinek. Nos, ez már 19 órába telt.

 

Végül Mutekimaru elindulhatott a szabadba, hogy végre Pokémonokat foghasson. Persze ehhez ki kellett jutni az egyetlen kijáraton a faluból. Mire azt megtalálta, eltelt 59 óra és 20 perc. Aztán elindult a bonyodalom, az első harc. Itt a feladat az, hogy meg kell menteni Birch professzort, ehhez pedig a halnak ki kell választani a Pokémonját. Torchic segítségével végül győzelmet aratott.

 

A győzelemmel Mutekimaru arra is lehetőséget kapott, hogy becenevet adjon a Pokémonnak. Így lett a neve: Nohohohoho.

Mutekimaru első harcában csak egyszer támadott, majd végül feladta és elmenekült.

 

Természetesen a csatornán már rengeteg videó található, ami bemutatja Mutekimaru gamer karrierjét, csatáit, sikereit és nehézségeit. Mióta elkezdte a játékot már eljutott az aréna harcokig is, sőt jelvényeket is szerzett. A Kőjelvény megszerzése persze 373 órát vett igénybe, de megérte kitartani.

 

Mutekimaru már több mint 676 órát játszott Pokémon Ruby-t, és két jelvényt szerzett eddig. A csatornán egyébként izgalmak is várhatók, hiszen hamarosan egy új hal érkezik a terepre. Vajon kettejük harcának mi lesz a kimenetele?

Egy trükkel jelentősen felgyorsítható a Charge Shotgun a Fortnite-ban

×