Rossz hírekről számoltak be a belsős források.

Nemrég írtunk róla, hogy az IT Home értesülései szerint hamarosan vissza fogják hívni az RTX család erősebb tagjait. Arról, hogy pontosan melyeket, itt találtok bővebb információt. Ezúttal viszont ismét megszólalt egy belsős informátor, aki újabb rossz hírekről számolt be a kínai lapnak, mi szerint az Nvidia úgy látja, hogy ismét elkezdett kibontakozni egy újabb bányász-láz. Ennek köszönhetően ismét nagyobb igény lesz a közép és felsőkategóriás videókártyákra.

A raktárkészletek lassabb fogyása érdekében viszont az Nvidia állítólag sürgeti partnereit, hogy emeljenek árakat, ezzel ugyan nem csak lassítják a folyamatot, hanem nagyobb profitra is tehetnek szert az üzletágon belül. Ebből persze mi nem nyerünk semmit, hiszen amennyiben tényleg berobban az újabb kriptovaluta-szezon, akkor úgyis drágák lesznek a kártyák. Így pedig még hamarabb érezhetjük az áremelkedést, amennyiben persze a partnerek is az áremelés mellett döntenek.

A bitcoin jelenlegi árfolyama. Itt még semmi jele a potenciális növekedésnek / Kép: Leet.hu@Google

A jó hír, hogy jelen állás szerint 2020. szeptemberében jön az RTX 3000-es széria bemutatója,  a pletykák szerint 17-én fogja bemutatni az Nvidia az új kártyákat. Remélhetőleg addigra már alább hagy a bányász-láz is, rosszabb esetben pedig az új kártyákat fogják elkapkodni.

Ezt láttad már?

A GTX 1060 és az 1080p a legnépszerűbb a gamerek körében

×