A streamer mindeközben jogtalannak érzi a banját.

A Twitch az utóbbi időben mintha jobban odafigyelne a szabályok betartására. Ezúttal egy „Dr Witnesser” néven ismeretes streamerre csapott le a lila óriás bankalapácsa, méghozzá több ízben ismétlődő személyi abúzus miatt. Ezt a keresztény igéket terjesztő streamer nem igazán vette jó néven, egyből a szólásszabadságért kiáltott.

 

Csakhogy megjött dakotaz is, az ismert Fortnite streamer, aki rámutatott arra, hogy miért is kapta valójában a banját a  Dr Witnesser néven tevékenykedő gyakorló hittérítő.

 

A fentebbi videórészletben egy muszlim játékostársának kezdte el magyarázni, hogy ha most meghalna, akkor miért is kerülne egyből a pokolba. Ha ez nem lenne elég, a streamer még ezt is ki akarta magyarázni, tekintve, hogy kiragadták a kontextusából és ő csak meg akarta magyarázni, hogy miért kellene Jézushoz fordulnia a fiatal játékostársának.

Dakotaz hamar rávilágított, hogy miért is kapta valójában a bant emberünk

Nos, érthető módon a Twitch nem nézte jó szemmel, hogy a platformon egy gyakorló hittérítő jut el másokhoz. Független ez a kereszténységtől, ha valaki arra húzza fel a streamjét, hogy abban mások vallását nézi le és próbálja átcsábítani a saját egyházába, az már rég nem jó jel. Ez a rátukmáló magatartás a való életben is épp úgy zavaró, a Twitch képernyőjén pedig semmi helye, hiszen ez egy gamer platform, ahová az emberek szórakozni, esetleg tanulni járnak.

View this post on Instagram

This Kid is TOXIC…

A post shared by Dr Witnesser (@drwitnesser) on

 

Az pedig már csak a hab a tortán, hogy a játékon túl a „toxic” fiatalokon szörnyülködik, majd ezen videóival a TikTok mellett az Instagramot is próbál minél több emberhez eljutni. Valószínűleg nem lesz túl hosszú életű Dr Witnesser karrierje, ha ezen nem változtat.

Ezt láttad már?

Megjött a Xiaomi új olcsó telefonja – Úgy viszik, mint a cukrot

 

×