A Riot Games bemutatta a VALORANT legújabb szettjét, az Ultra kategóriájú Elderflame skineket. A pénztárcánknak viszont nem fog tetszeni az új vonal.

A Riot Games egyértelműen a kozmetikai tartalmaiból él meg. A League of Legends, a VALORANT, de még a Legends of Runeterra és a Teamfight Tactics is teljesen ingyenesen játszható játékok. A bevételt viszont különböző mikrotranzakciókból lapátolják össze. Nem kell félni, ezek a mikrotranzakciók nem a „Pay-to-Win” kategóriát erősítik, szimplán csak segít személyre szabni a játékosoknak az élményt. Ha nem költünk egy fillért sem, akkor is teljes mértékben kiélvezhetjük a játék adta lehetőségeket.

Persze az a bizonyos kisördög ott fog ugrándozni a vállunkon, amikor jobbnál jobb tartalmakkal árasztja el a közösséget a Riot. Ez történik most a VALORANT esetében is, ahol a fejlesztők bemutatták a játék első Ultra szettjét, az Elderflame-et.

 

Minden, a csomagban helyt kapott fegyver és felszerelés speciális animációt kapott. A sárkány tematika tökéletesen illeszkedik az „Ignition” történetszálhoz, ráadásul az FPS-ek történetében ez az első olyan szett, ami ily módon változtatja meg a fegyverek működését. Biztosan nagyon sokaknak beindult a nyálelválasztása a bemutató miatt, ám lehetnek bármennyire kecsegtetők, komoly mennyiségű pénzt kell kiizzadjunk értük.

A teljes szett 4 speciális skint fog tartalmazni, s összesen 100 dollárba – körülbelül 31 ezer forintba – fog kerülni.

Lehetett arra számítani, hogy nem lesz olcsó a teljes csomag, viszont az a 100 dolláros árcédula kissé erősnek tűnik. Ha megnézzük, hogy átlagosan 60 dollárért árulnak egy új AAA-s videojátékot, akkor talán érdemes egy kicsit megtorpanni. Négy kozmetikai elem több, mint másfél The Last of Us Part II-ért? Nem feltétlenül hangzik fair árazásnak.

Természetesen darabokban is megvásárolhatók lesznek az elemek, így nem kell több tízezer forintot fizetünk azért, hogy megkaparinthassuk mondjuk az Elderflame kést. Viszont akkor is minimum 8-10 ezer forinttal kell majd számolni.

Cserébe hamarosan már döntetlent is játszhatunk a Riot Games lövöldéjében:

Hamarosan döntetlent is játszhatunk majd a VALORANT-ban

×