Új matchmaking rendszer érkezhet hamarosan a VALORANT-ba. A Riot Games azt is megerősítette, akár még döntetlent is játszhatunk majd.

A VALORANT június másodikán jelent meg hivatalosan, ám akkor még kompetitív mód nélkül. Azóta már élesítette a rendszert a Riot Games, a játékosok pedig rá is repültek a lehetőségre. A júniusi megjelenés nem azt jelentette, hogy minden rendben van a játékkal, azóta a fejlesztők folyamatosan csinosítgatják az IP-t. A legtöbb módosításról és tervezetről a közösségnek is beszámolnak, így történt ez legutóbb a matchmaking változtatásokat illetően is.

A fejlesztők nincsenek megelégedve a jelenlegi Overtime-rendszerrel. Az új terv egy tényleges hosszabbítást vezetne be, ami lehetővé tenné a csapatoknak azt, hogy védekező és támadó oldalon is teljesíthessenek a győzelemért.

Jelenleg 12-12 állásnál egy mindent eldöntő tizenharmadikat kell lejátsszunk annak érdekében, hogy kiderüljön, ki az adott meccs győztese. Ha élesíti az új rendszert a kiadó, akkor meghatározott körig oda-visszavágókat játszhatunk majd, egészen addig, amíg az egyik csapat 2 ponttal el nem lép a másiktól. Ha ez nem történik meg az első kör után, szavazhatunk, hogy akarunk-e többet.

Riot Games

Minden kisebb rájátszás után lesz egy rövid szavazás. Akarjuk-e folytatni, avagy sem. Ha már az alapjáték után be szeretnénk fejezni és meg lennénk elégedve a döntetlennel, ahhoz összesen a 10 játékosból 6-nak a döntetlenre kell szavazni. Az első játszás kör után már 3 szavazattal eldönthetjük a mérkőzés sorsát, ám ha csak a második felvonás után unjuk meg a menetet, és nem akarunk harmadikra elindulni, akkor elég lesz egyetlen játékos szavazata a döntetlenhez.

Őszintén szólva kissé szkeptikusan állok az új rendszerhez. Azzal nincs probléma, hogy kicsit igazságosabbá akarják tenni a rájátszást, viszont a végtelenségig húzódó játékok esetében az egy ember álltal megszavazott döntetlen igencsak idegtépő lehet.

Egy biztos, taktikai célja lehet a döntésnek, ugyanis a Riot megerősítette, döntetlen esetén kaphatunk Rank Up-ot, viszont az MMR-unk nem fog tudni csökkenni. Vagyis ha rezeg a léc, ez egy jó megoldás lehet a pontjaink megmentésére.

Forrás

Ilyen szinten például lehet jót tenne a Draw gyors bevezetése:

Még nézni is fáj: Ilyen egy tűzpárbaj a Valorant legalsóbb szintjein

×