Egy régebb óta fennálló probléma miatt kért elnézést a Nintendo.

A Nintendo Switch egyre jobb eredményeket ér el az utóbbi időben, viszont van egy probléma, ami már a megjelenése óta árnyalja a képet. Ez pedig nem más, mint a Joy-Conoknál fellépő drifting jelenség, ami miatt a a konzol joystickja önmagától megindul valamilyen irányba. Gondolom mondanom sem kell, hogy ez milyen idegesítő tud lenni játék közben. Nemrég csoportos keresetet indítottak a cég ellen Amerikában, ez a téma pedig feljött legutóbb a részvényesek körében tartott prezentáció során, amire maga a Nintendo CEO-ja, Shuntaro Furukawa személyesen válaszolt:

„Elnézést kérünk minden ügyfelünktől a Joy-Conok okozta kellemetlenségek miatt. Továbbra is folyamatosan törekszünk a termékeink fejlesztésére. A konkrét Egyesült Államok béli csoportos keresetről viszont még folyamatban van, így nem szeretnénk az üggyel kapcsolatban nyilatkozni.”

Nintendo Switch konzol

Az említett csoportos keresetet 2019-ben adták be az amerikai bíróságra, az ügy pedig folyamatban van. Fontos ugyanakkor kiemelnünk, hogy nem minden konzolt érint a drifting jelenség és a Nintendo ingyenesen cseréli a garancia időn belül a meghibásodott darabokat. Az Egyesült Államokban viszont kicsit másképp működik minden, ott ilyen hiba akár milliókba is kerülhet. Reméljük azért figyelembe veszik majd, hogy a Nintendo mindent megtesz azért, hogy kárpótolja a csalódott vásárlókat.

Forrás: Kotaku

 

×