Miközben nagyon régóta hallunk már a Respawn mobilos terviről, az Apex Legends Mobile talán hamarabb jöhet, mint gondoltuk.

Természetesen jól tudjuk, hogy az EA nem titkolt célja, hogy az Apex Legends valamikor mobilon is játszható legyen. Sőt, a játék a platformon már jóval korábban megjelent volna, ám a fejlesztés sorra kudarcba fulladt.

Ahogy arról még januárban írtunk, az EA megtalálta a megfelelő kínai partnert a mobilverzió kiadásához. Közben persze nem mellesleg azt is bejelentették, hogy érkezik a Nintendo Switch verzió, valamint a cross-play lehetőség, ami összeköti majd a világ minden játékosát.

Mindeközben tehát sejteni lehetett, hogy a mobilverzió munkálatai is szépen folynak a háttérben, amit valószínűleg megnehezített a koronavírus-járvány. Ám most, az EA egyik belső beszélgetésének részlete „szivárgott ki”, melyben Andrew Wilson a cég vezérigazgatója a mobilpiacról beszél.

„Beszéltünk arról, hogy az év végén megjelenhet az Apex Legends mobilon” – mondta Wilson.

Az EA vezérigazgatója, Blake Jorgensen még 2019 októberében azt mondta, hogy az Apex Legends Mobile a 2021-es pénzügyi évben jelenhet meg. A 2021-es pénzügyi év 2020 október 1-jén kezdődik. Ez alapján tehát igen reálisnak tűnik a kijelentés, hogy a mobilverzió valamikor az év végén lesz játszható.

Az EA a múltban már együtt dolgozott a kínai óriással, a Tencenttel, így valószínű, hogy ugyanaz a cég készíti az Apex mobilverzióját is. Mint tudjuk, a Tencent az Activision-nel és a PUBG Corp.-al is együttműködött, a Call of Duty és a PUBG mobilverzióinak kiadásakor.

Te játszani fogsz az Apex Legends-el mobilon?

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/

×