Az Overwatch legutóbbi Experimental frissítésében több karakter érdekes változáson ment keresztül. A fejlesztők most megmagyarázták ennek okait.

Az Experimental módban tesztelt hősváltozások általában egy héttel később kerülnek be az Overwatch összes játékmódjába. Persze olyan is előfordul, hogy a fejlesztők meggondolják magukat, így például nem is olyan rég Moira változásait elvetették.

Legutóbb D.Va és Brigitte is váltásokon ment keresztül, az alábbi módon.

Brigitte

Repair Pack

  • Mostantól nem ad kiegészítő armor healt, mikor egy teljesen egészséges célpontot healelünk

Barrier Shield

  • A maximum health (életerő) 200-ról 250-re nőtt
  • A regeneráció 100-ról 85 per másodpercre csökkent
  • A széttörése utáni újratöltés 3-ról 5 másodpercre nőtt

D.Va

Fusion Cannons

  • A fegyver lövése közbeni mozgáscsökkenés mértéke csökkent – 50 százalékról 40 százalékra

Defense Matrix

  • Az újratöltés 1.5 másodpercről 1-re csökkent

Micro Missiles

  • Az aktiválás késleltetése 0.5-ről 0.25 másodpercre csökkent

Nem sokkal a változások bejelentése és az Experimentel mód elindulása után a Blizzard fórumán egy magyarázat is megjelent arról, hogy miért hozták meg ezeket a döntéseket. Erre azért volt szükség, mert a játék fórumán sokan nem értettek egyet a döntésekkel.

D.Va

Kép forrása: Overwatch

Molly Fender kommunikációs menedzser szerint ezeknek a változásoknak a célja, hogy D.Va irányítása „folyamatos és gyors” legyen, lehetővé téve a gyorsabb reakciókat, ha a fegyvereit és a Defense Matrix-ot használja.

Különösen a Defense Matrix változásai jelentősek, ami a tapasztaltabb játékosok számára lehetővé teszi, hogy hatékonyabban harcoljanak más hősök képességei és ultijai ellen.

Brigitte

Kép forrása: Blizzard

Eközben Brigitte lett az Experimental változásainak egyik legnagyobb vesztese. A nerfek miatt mostantól nem képes páncéltöltést adni, a képesség kizárólag a HP-t tölti.

Ezt kompenzálandó a Blizzard ugyan növelte a Barrier Shield életerejét, de az is több nerfet kapott, ami összességében gyengíti a hős képességeit.

„Brigitte-tel kapcsolatban azt a visszajelzést kaptuk, hogy alapvetően túl erős” – magyarázta Fender a hivatalos fórumon. „Szeretnénk kipróbálni néhány olyan módosítást, amelynek célja, hogy a Brigitte képességeit összehangoljuk más support hősök képességeivel.”

Brigitte-hez hasonlóan Ashe-t is túl erősnek érezték, így őt is elérte a nerf. Nagyon érdekes látni, hogy milyen hatása lesz ennek akkor, mikor a frissítés eléri az összes többi játékmódot.

Te mit gondolsz a módosításokról?

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×