A CS:GO játékosok jogaiért küzdő szervezet, a CSPPA komoly változásokat akar, melyek kihatnak minden profi CS esemény ütemtervére.

A CS:GO játékosok jogaiért küzdő szervezet, a CSPPA nyilatkozatot adott ki, miután a c0ntact játékosai komoly panaszokkal éltek a Fnatic elleni meccsük után.

A c0ntact csapata épp végzett egy BO3-mas meccsel, ahol a Complexity-t győzték le egy több mint 4 órán át tartó összecsapásban. A srácok azzal a lendülettel fordultak is a Fnatic-re, előtte azonban egy fél órás pihenőt kértek az adminoktól. A cs_summit szervezői ezt elutasították, mondván a szabályok maximum 20 perces pihenőre adnak lehetőséget.

 

Luka „emi” Vukovic, a c0ntact egyik játékosa komoly egészségügyi gondokra panaszkodott a Complexity elleni meccs után. Hát és fejfájással küzdött, miközben a lázat megelőző remegéssel is küzdött. Amellett, hogy azért ez nem példaértékű, senkinek nem egészséges 4 órán át keményen a monitorra feszülnie. Ha pedig ezt folytatnia is kell, az csak tovább rontja a helyzetet.

 

Erre szinte azonnal reagált a CSPPA, mely minden versenyszervezőt arra kér, ha egy csapatnak egy nap 2 BO3-mat is játszania kell, adjanak lehetőséget egy 3 órás pihenőre a két meccs között. Erre napjainkban különösen nagy szükség van, hiszen a CS naptár sűrűbb, mint valaha. A koronavírus miatt minden esemény a játékosok nappalijából kerül megrendezésre, így pedig jelentősen megnövekedett a lejátszható események száma is.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a cs_summit és más események szervezői megfogadják-e az iránymutatást. A c0ntact a második BO3-mat 2-1-re vesztette el a Fnatic ellen.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×