Folytatódik a kálvária HenryG és volt barátnője körül. A lány már megvádolta a kommentátort, aki most végre reagált is a történtekre.

Napok óta lángokban áll az esport világ. Ahogy néhány évvel ezelőtt Hollywoodon söpört végig a „zaklatás hullám”, úgy most a streamerek és tartalomgyártók világában is pusztít. Többek között a volt Counter-Strike játékost, a mostanában kommentátorként dolgozó Henry „HenryG” Greert is megvádolta ex-barátnője.

Az esetről cikk is készült, amit érdemes elolvasni,

ugyanis HenryG végre reagált az őt ért vádakra.

 

Ugyan nem szerettem volna semmit sem elbagatellizálni Kelly Jean – streamer, cosplayer, HenryG exe – bejegyzéséből, amikor feldolgoztam az esetet, már akkor éreztem, hogy kissé sántít. A hölgy elmondása szerint hatalmas törést okozott benne HenryG viselkedése az egyik közösen töltött Újév estén. Azóta mindez szexuális támadásként ülepedett le benne, s most úgy gondolta, az lesz a legjobb megoldás, hogy ha kiírja magából Twitterre.

Az utóhatás

Rettentően súlyos vád a szexuális zaklatás és úgy vélem, hogy feltétlenül jelenteni kell az ilyesmit. Ám nem a követőinknek Twitteren, hanem a hatóságoknak. Kelly mégis előbbit választotta, ami rettentően meglepő volt, mert így mindez inkább tűnt lejárató kampánynak, mint tényleges segélykiáltásnak. HenryG végre reagált az őt ért vádakra, s ennek fényében már érthető, hogy Kelly miért ódzkodott a hatóság felkeresésétől.

Kelly Jean egyik üzenete Henry Greernek – HenryG

Mint kiderült, Kelly Jean nemes egyszerűséggel elfelejtette, hogy korábban ő maga is megerősítette a kommentátornak, hogy ami kettejük között történt, az egyáltalán nem volt erőszak, szimplán csak nem érezte jól magát a történtek után. Maga HenryG sem tartja magát szentnek, elismerte, hogy voltak hibái, viszont cáfolta, hogy valaha is bántotta volna a lányt. A fent olvasható üzenetből pedig kiderül, hogy egyébként maga Kelly Jean sem gondolta azt, hogy ne lett volna kölcsönös beleegyezés a kellemetlen aktus előtt. Legalábbis anno még így látta…

Kelly még be is tört exe londoni lakásába – HenryG

Majd kiderült Henry válaszleveléből, hogy Kelly már korábban is képes volt furcsa dolgokra. A kommentátor nyilvánosságra hozott egy beszélgetést, ami azután történt, miután Kelly hirtelen megjelent Greer londoni lakásán és betört oda. Ezt a ballépést is beismerte a lány az üzenetek alapján, még bocsánatot is kért érte Henry-től. A volt CS játékos viszont itt már nem volt barátságos hangulatban, ahogy olvasható, úgy látta, Kelly Jean nem tudja elengedni a kapcsolatukat, s a világ végéig képes lenne zaklatni volt párját a dolgaival.

 

A zaklatási botrány tehát most úgy tűnik, 180 fokos fordulatot vett, s hirtelen inkább Kelly Jean került a nagyító alá. Ahogy az eredeti cikket is zártam, ebből is látszik, hogy mennyire veszélyes tud lenni a közösségi média, ugyanis karrierek dőlhetnek össze meggondolatlan üzenetek miatt. Jó lenne, ha a világ is figyelne erre és inkább alaposan kivizsgálnák ezeket a helyzeteket, mint rögtönítélőbíráskodásként elkaszálnának mindenkit, aki állítólag valami rossz dolgot tett.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×