Úgy tűnik, hogy bejött az Epic Games taktikája. Célja, hogy a Steam méltó konkurenciája legyen, a számok alapján sikeresnek mondható.

Az Epic Games Store nemrégiben indította el legújabb ingyenes játék kampányát, aminek lényege, hogy egy óriási ajtó mögé rejtik, hogy milyen játék húzható be legközelebb. Ez már eleve azt indokolta, hogy az emberek találgatni kezdtek, illetve megindultak a szivárgások, pletykák. Aztán bumm, ingyenes lett a GTA 5, ami olyan óriási hype-ot kapott, hogy az Epic szerverei le is haltak egy időre.

Kép forrása: Epic

A terv tehát bejött, az utóbbi időben az Epic Games Store jobban pörög, mint valaha. A játékosok pedig izgatottak a heti friss ingyenes játék(ok) miatt.

Az Epic ezalatt két nagy mérföldkövet is elért a kampánynak köszönhetően. Egyrészt a napi egyidejű felhasználószám elérte a 13 milliót, miközben már több mint 61 millió aktív havi felhasználó van jelen a platformon.

Természetesen a Steam havi aktív felhasználószáma még mindig magasabb, de az Epic 13 milliós napi száma bizony aggodalomra adhat okot a Valve számára.

„Az eredmények meghaladták a várakozásunkat” – mondta Steve Allison, az Epic Games Store vezérigazgatója. „2020-ban óriási ütemben növekedtünk. Az Epic Games Store partnereinek hatalmas játékosközössége van. A bevételek 88%-át kapják a fejlesztők, a többi platformon elérhető 70% helyett” – tette hozzá.

Az, hogy az Epic Games Store 2018 végén indult, és eljutott idáig, elképesztő eredmény. Természetesen ehhez hozzájárult az, hogy hetente ingyenes játékokat kínálnak. A legutóbbi Vault kampány keretén belül ráadásul olyan címek voltak ingyenesek, mint a GTA V, a Borderlands Handsome Jack Collection és a Civilization 6.

A PCGamesn hírportál szerint az Epic Games eddig nagyjából 2 ezer dollár összértékű játékot adott már ingyen egy-egy felhasználónak. Ez azt jelenti, hogy ha egy felhasználó minden ingyen játékot behúzott, akkor nagyjából 600 ezer forintot spórolt. Ennyit költött volna, ha mindent teljes áron vesz meg.

Neked minden ingyenes Epic Games játék megvan?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×