Felfokozott a PUBG-ellenes hangulat uralkodik Pakisztánban.

Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kapnak a PUBG-ellenes hangok. Ezt már-már kezdjük megszokni (sajnos). Ezúttal két pakisztáni fiatal öngyilkosságát hozták összefüggésbe a PUBG-vel. A helyi rendőrség szerint ugyanis pont a PUBG okozta a fiatalok halálát. Mint utólag kiderült, mindketten játékfüggőségben szenvedtek, a rendőrök és a média szerint viszont a PUBG volt a kiváltó ok.

Épp ezért Lahor város rendőri felügyelőhelyettese, Ashfaq Khan levelet írt a Szövetségi Nyomozóirodának, hogy tiltsák be a nagy népszerűnek örvendő, ámde „rendkívül brutális” játékot, a PlayerUnknown’s Battlegrounds-ot. Ez alatt pedig mind a PC-s, konzolos és mobileverziót érti a rendőrségi szakértő.

Már-már komikumba illő a történet,

ugyanis amíg a fejlett országokban már tényként kezelik a videojáték-függőséget, addig Pakisztánban simán képesek ráhúzni a betegség minden negatív következményét egyetlen játékra. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a videojáték-függőség teljes mértékben rendben lenne, fontos viszont, hogy vannak tünetei, amelyeket ha időben észreveszünk, kezelhető a betegség.

Egy játék betiltása pedig sosem oldott meg még semmit. Ettől nem lesz kevesebb az erőszak, aki pedig nagyon akar, az úgyis tud a jövőben is játszani, maximum nagyobb pinggel kell számolnia. Korábban Indiában, Kínában, Nepálban és Irakban is betiltották már a PUBG-t, egyes országokban csak bizonyos ideig, míg máshol csak bizonyos tartományokban. Ettől függetlenül sehol sem számoltak be óriási eredményekről a tiltást követően. Valószínűleg nem véletlenül…

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, keresse fel ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, akkor ezt ajánljuk figyelmébe!

Forrás:  Ary News , 24 News, Propakistani
Borítókép: aljazeera.com

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×