Már több, mint 21 éve a mindennapjaink része a Counter Strike. A VALVE nagysikerű FPS sorozata izgalmas és annál tartalmas múltra tekinthet vissza.

1998-at írunk, a VALVE kiadja a Half-Life című nagysikerű játékát. Ez a játék nem csak a története miatt, hanem a modolási lehetőségeinek köszönhetően lett nagy siker. 1999. június 19-én, nem sokkal az alap játék megjelenése után elérhető lett minden idők talán legsikeresebb modja, a Counter-Strike.

Counter-Strike

Az alap játék először csak a Half-Life egy modjaként volt elérhető, a sikerességét látván azonban hamar önálló játékként is megjelent. A fejlesztők nagy figyelmet szenteltek neki, melyet a közösség meg is hálált. Rövid idő alatt a modból indult játék hatalmas siker lett.

Az 1.6 hatalmas sikere után a VALVE kiadta a szebb grafikával megáldott, ráncfelvarrott CS: Source-t. Bár a második rész is nagy sikert akarott, rövid életűnek tekinthető. A karrierje azonban nem egy másik FPS sorozat miatt lett rövid, inkább azért, mert a fejlesztők hamar kiadták a folytatást…

…megjelent a Counter-Strike: Global Offensive!

A CS:GO nem volt túl nagy siker a megjelenésekor. A VALVE-nek sok frissítésre és jó ötletekre (skinekre) volt szüksége, hogy a GO beinduljon. Amikor végül a profik is elkezdtek a Source helyett az új játékkal játszani, nem volt megállás.

A CS:GO 2012-ben jelent meg, azóta pedig közel töretlen a sikere. Bár a mai napig mostoha játékként tekinthetünk rá a Dota 2 mellett, teljesen azért sosem lett magára hagyva a közösség. A CS a mai napig, most már 20 éve töretlenül az esport egyik legmeghatározóbb játéka. Rengeteg versenytársat élt túl és nem úgy tűnik, hogy alább akarna hagyni a hype.

A CS:GO napjainkban is a Steam egyik legnépszerűbb játéka, közel 1 millió játékost vonz be minden egyes nap. Népszerűségének az sem okozott gondot, hogy a Riot Games egy komoly kompetitív FPS játékkal, a VALORANT-tal betört a CS piacára.

A teljesség igénye nélkül a következő dolgok történtek az elmúlt időszakban:

  • Újra előkerült a Source 2
  • Ingame crosshair készítőt kapott a játék
  • Jobban szűrik a toxikus játékosokat
  • „Ígéretet” kaptunk a 128 tick-es MM szerverekre

A ma 21 éves sorozat bár volt már jobb helyzetben, nincs okunk panaszkodni. A CS még biztosan nagyon sokáig velünk lesz, az pedig, hogy versenyhelyzetbe került, csak jót tehet a játéknak.

Nektek mi volt a CS-hez köthető legjobb emléketek?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×