Túl sokan akartak lecsapni az akciós konzolra, a rendőrségnek kellett közbeavatkozni.

Már nem kell sokat várnunk a PlayStation 5 megjelenéséig, ennek megfelelően az áruházak ilyenkor minden áron próbálnak szabadulni az előző raktárkészletektől. Szimplán azért, mert az új konzol megjelenése után már a kutyának sem kell majd az előző generáció. Ennek megfelelően a francia Lidl 95 euróra akciózta a konzolt,

azaz mindössze 33 ezer forintért lehetett PS4-hez jutni, ami elég baráti ár, PS5 ide vagy oda…

Az árcédula hatására viszont igazi Black Friday hangulat alakult ki, csak ezúttal nem Amerikában, hanem Franciaországban. Az emberek egymás hegyén-hátán várták, hogy kinyisson reggel a Lidl és betárazhassanak az akciós konzolokból. A bolt viszont tartott a rohamtól, így a rendőrség segítségét kérték, akik végül könnygázzal oszlatták fel az összegyűlt tömeget.

 

Az indulatok viszont hamar a tetőfokára hágtak, az emberek ugyanis nem akarták tudomásul venni a rendőrség felhívását. Mindenkinek az olcsó PS4 lebegett a szeme előtt, emiatt az egyik vásárló megdobott egy járőrt. A rendőrök ennek megfelelően könnygázzal oszlatták az amúgy mozdulni nem akaró tömeget.

 

A könnygáz bevetése viszont nem pont úgy sült el, ahogy azt a rendőrök tervezték, így ők maguk is kaptak egy keveset, aminek következtében a gamerekkel együtt elsőként hagyták el a helyszínt.

A bolthálózat közleményben lefújta az akciót és bocsánatot kértek az okozott kellemetlenségek miatt:

„Nagyon meglepődtünk a lelkesedés miatt, elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért. Úgy hisszük, hogy a mai napon a biztonsági körülmények nem voltak megfelelőek arra, hogy kinyissunk. A PS4-gyel kapcsolatos akciót is töröltük” – áll a Lidl közleményében.

Ennek megfelelően végül PS4 nélkül maradtak az emberek, a konzol helyett pedig kizárólag könnygáz várta őket a bolt bejárata előtt. Remélhetőleg a jövőben kétszer is átgondolja a Lidl, hogy mekkora akciót is hirdet.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×