Miután az amszterdami TwitchCon-t még márciusban lemondták, most kiderült: a San Diego TwitchCon sem kerül megrendezésre.

A TwitchCon, mely a streaming platform egyik legnagyobb éves konferenciára az Egyesült Államokban, szintén elmarad a koronavírus-járványra való tekintettel. A TwitchCon Amsterdam eseményt még márciusban mondták le, az amerikai event ősszel lett volna.

„A nagy összejövetelek korlátozására, valamint a közösség, a Twitch csapat és a helyi San Diego közösség egészségére és biztonságára való tekintettel úgy döntöttünk, hogy idén ősszel nem tartjuk meg a TwitchCon San Diegot” – írta a Twitch nyilatkozatában.

Az eseményt a korábbi tervek szerint szeptember 25 és 27 között tartották volna, a Twitch azonban nyitva hagyja annak lehetőségét, hogy idén lesz még valamilyen TwitchCon, talán online formában.

Persze nem ez az egyetlen videojáték esemény, amit lemondtak idén, tehát a dolog nem is annyira meglepő. Annyiból számunkra talán igen, hogy az ősszel tartandó eseményekre Magyarországon már egyre nagyobb az esély.

Az eddigi információk szerint nálunk több hazai rendezvényt, kisebb vidéki fesztivált, sőt a MondoCont is megtartják augusztus végén.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×