Az Adobe régóta ígéri, hogy idén tényleg megszűnik a Flash rendszer támogatása a böngészőkben. Ezzel egy fontos korszak zárul le az internet történetében.

A Flash 1996 óta nagyon fontos szerepet töltött be az internetezők életében. Azzal lehetett videókat nézni, sőt egy időben igen nagy korszaka volt a Flash alapú játékoknak is. Egyes oldalakon még ma több ezer Flash-játék található, sőt vannak internetes oldalak, melyek még mindig Flash-videókat töltenek fel, számukra ez az alap.

2017-ben azonban az Adobe bejelentette, hogy 2020ban megszünteti a Flash-rendszert a böngészőkben.

Kép forrása: agiratech.com

A technológia ugyanis rengeteg biztonsági kockázatot jelentett, ráadásul több probléma volt vele, mint amennyire használni lehetett. Én például sosem tudom megnézni a Flash videókat, mert azt írja ki, hogy nincs engedélyezve. Hát, letiltva sincs.

Hogy pontosan mikor szűnik meg végleg a Flash, azt eddig nem lehetett tudni. Az Adobe most viszont kijelentette: 2020. december 31. a korszak lezárásának dátuma. Ez azt jelenti, hogy jövőre már semmilyen frissítés nem érkezik hozzá, sőt mindenkit arra kérnek, hogy töröljék a gépükről.

Az Adobe később saját honlapjáról is eltávolítja a letöltési lehetőséget.

Viszlát Flash, jó volt veled!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×