A Riot tisztában van azzal, hogy mi a baj a középső ösvénnyel, az általuk kínált megoldás azonban nem biztos, hogy jó irányba mozdítja majd a játékot.

A mid lanerek roamolása már több hónapja kísérti a SoloQ és profi mérkőzéseket is. A roamolásnak köszönhetően a középső ösvényen játszók végtelen mennyiségű erőforráshoz juthatnak hozzá. Egy-egy sikeres bot lane harc esetenként három killt is jelenthet a csapatnak. Mindeközben a saját ösvényén sem bukik, ha jól időzíti a rajtaütéseket.

Miközben a Riot próbálja nerfekkel és balanszfrissítésekkel orvosolni a problémát, nem ez tűnik a jó megoldásnak

Forrás: Mobafire

A korábban a 10.13-mas frissítésre beígért változtatások sajnos úgy tűnik, nem fogják megoldani a problémát. A középső ösvény teljes pályára való kihatása mögött az új rúnák, itemek és a dzsungel áll. Amíg ezt a három területet nem veszi tűz alá a Riot, csak mérsékelni tudják a problémát.

A fejlesztők egyik ötlete, hogy lelassítják a középső ösvény minionjait, ezzel visszavágva a pénzügyeket.

Az új hősök sem segítenek

A legújabb karakterek, Senna, Aphelios és Sett mindhárman valamilyen módon képesek kint tartani magukat az ösvényen. Bár Senna és Aphelios csak a bot lanen kísért, Sett az egyik legnépszerűbb mid lanerek között szerepel.

Miközben régen a Riot tudatosan kerülte, hogy egy karakternek túl nagy sustain potenciálja legyen, ez a legutóbbi karaktereknél már sajnos nem volt szempont. Senna Q-ja AOE heal, Aphelios-nak hatalmas lifesteal képessége van, Sett pedig az elvesztett HP-ja alapján tölt vissza életet.

Esetleges megoldás

A Riot mostani tervei még akár az ellenkező irányba is elsülhetnek. Az által, hogy kevesebb lesz az ágyús minion, ami tankolná a tornyokat és így a pusholás is könnyebb lesz. Ehelyett érdemes lenne inkább megpiszkálni többek között a Biscuit Delivery-t, a Ravenous Hunter-t és a Conqueror-t. Ha nem túl nagy kérés, a honeyfruit is spawnolhatna kevesebbszer, ezzel is kicsit visszavetve a roamolási lehetőségeket.

Szerintetek mivel lehetne visszafogni úgy a roamolást, hogy közben ne sérüljön a mid lane?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×