A TheVR-os srácok meghallgatták Lmen Prala legújabb slágerét, majd elmondták róla lesújtó véleményüket, ami a rappernek nem igazán tetszett.

Nyár van, ennek megfelelően folyamatosan érkeznek az újabb slágergyanús zeneszámok, amikkel az előadók a toplistákat próbálják meghódítani. Lmen Prala is múlthét szerdán dobta ki az „Oké, Boomer” c. számát, ami már eleve nagy port kavart a hazai hip-hop közösségen belül. Ugyanis a rapperek az oldschool – newschool rapperek közötti vitában markáns véleményt fogalmaztak meg az oldschool rapperekről. Többek között olyan sorok röpködtek a számban, mint a:

„Ti hátráltatjátok a műfajt baszd meg, mert nem újultok meg / A kutya neve 2Pac / A kedvenc csapata GangStar / A munkahelye WuTang / A középső neve West Side / Full retek a fullcap, nekem fullon van az új bag / FUBU gatyát húzd le, szopd le magad lúzer.”

Ezt követően a hétfői Happy Hourben a TheVR-nál is előkerült a téma – számolt be erről az OFF Média, akik kiszúrták, hogy a srácok eléggé kiakadtak a szám után. Valamint elég lesújtó véleményük volt a zenéről és magáról az egész new school irányzatról is.

„Nem tudok mit mondani srácok. Egy zenekarról van szó, vagy mi a jó istenről, akik egy helikopterrel vergődnek, meg valami nem tudom mi az Istennel, és az Oké, Boomer című számot éneklik. Gyakorlatilag hip-hop gyökere van ennek a dolognak, vagy valami ilyesmire hasonlít, és arról énekelnek, hogy, aki oldschool hip-hop-ot hallgat, az egy f**z. És hogy őket le kell sz**ni, mert attól ők lesznek a jók.”

 

A srácok elárulták, hogy eleve alig értik a szöveget, de Pisti nemsokkal később teljesen kifakadt, hogy ezek után nemhogy zenéről beszélnie. De még zenét sincs kedve hallgatni. Jani osztozott a véleményen, ami azóta már a dalt szerző Lmen Prala fülébe is eljutott. A rapper ugyanis Facebook oldalán simán csak leboomerezte a VR-osokat és „totál homály” jelzővel illette a gamereket.

Őszintén szólva meg tudom érteni a theVR-t valamilyen szinten, ugyanis egy oldschool rapper fannak valóban sértőek lehetnek Lmen Prala sorai. Ugyanakkor nem vagyok teljesen biztos benne, hogy a rapper teljesen komolyan gondolta a mondanivalóját. Manapság ugyanis elég sokan mémelnek az oldheadekkel. El tudom képzelni, hogy az egész szám egy nagy paródia.

Az old school hip-hop éra patinás képviselői, az N.W.A.

Én magam is inkább az oldschool hip-hopot kedvelem, de ez valószínűleg betudható a koromnak is. De szerintem sokan nőttek fel a gamerek közül is Ice Cube és az N.W.A. zenéin, ha már csak a GTA: San Andreas miatt is.  Ettől függetlenül valóban vannak jó new school előadók, amik megütik a szintet (véleményem szerint pl. Joey Bada$$, Machine Gun Kelly),

de a theVR által is említett „OKÉ, BOOMER” még csak távolról sem közelíti meg ezt a szintet.

A hétfői Happy Hour teljes felvételét erre találjátok.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×