Rossz hír a potenciális XT vásárlók számára.

Pár napja számoltunk be az AMD új XT processzorairól, amikor is már véglegesnek tűnő árazást kaptak a termékek. Gyakorlatilag minden specifikáció előre kiszivárgott, így túl nagy meglepetés nem ért a hivatalos startnál. Alapvetően 100-200 MHz-es boost órajel-növekedés történt, viszont az árcédulák tekintetében is módosult pár dolog.

Az AMD által kiadott hivatalos specifikációk / Kép: Leet.hu @ AMD

A korábban kiszivárgott Amazonos árcédulák hamisnak bizonyultak, ugyanis a korábbi X-es modellekhez képest az árak nem változtak, így mindenképp érdemes megfontolni az új XT modelleket is gépépítéskor. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy kizárólag a Ryzen 5 3600XT mellé csomagoltak hűtőt, a Ryzen 7 és Ryzen 9 XT-k esetén magunknak kell gondoskodnunk a hűtőtestről.

Sajnos a hazai indulóár továbbra sem az igazi. Egyelőre csupán az Alza webshopjában találtuk meg az újdonságokat. Szokás szerint kicsit borsosra sikeredtek az árak a fentebb említett hivatalos árcédulákhoz képest, de ezt már megszokhattuk.

A trió legolcsóbb tagja a Ryzen 5 3600XT a maga 94 490 Ft-os árcédulájával, ezt követi a Ryzen 7 3800XT, amiért 148 390 Ft-ot kell letennünk az asztalra, a Ryzen 9 3900XT-ért pedig 189 090 Ft-ot kell leszurkolnunk. Az árakat feltehetőleg szokás szerint az „újdonság varázsának” köszönhetjük, így érdemes várni pár hetet, amíg normalizálódnak az árcédulák. Ezt követően már jó választás lehet, ha valóban egy árban adják majd az X-szel jelölt példányokkal egyetemben.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×