Meghökkentő hibát vétett az LPL-ben az eStar Esports jungler játékosa, Wei. A hibáját honorálta a vezetőség is, csökkentették a fizetését.

Nem sűrűn látni akkora hibát a profi League of Legends szcénán belül, mint amekkorát az eStar játékosa összehozott az LPL legutóbbi fordulójában. A Bilibili Gaming és az eStar feszült egymásnak, viszont utóbbinak a jungler játékosa nemes egyszerűséggel már a Champion Selectnél eldobta az első meccset.

Wei a találkozó előtti bemelegítés során a csapattársaival szórakozott, az alapértelmezett Smite-ot pedig emiatt Ignite-ra cserélte. Az éles meccsen nem jutott mindez az eszébe, így Ignite-tal töltött be a bajnoki találkozóra. Amint rájött, hogy hibázott, azonnal megállították a meccset. A bírók viszont úgy döntöttek, hogy a játékos figyelmetlensége miatt nem fogják újrakezdeni a találkozót. A hibázó profinak rossz Summoner Spellel kellett játszania.

Az egyébként meghökkentően szoros meccset itt nézhetitek vissza:

https://www.youtube.com/watch?v=vfG65PXca7M

 

Szűk 30 percnyi játék után egy Baron döntötte el a meccset, lehet tippelni, hogy melyik csapathoz került.

A találkozót végül 2-1-re a Bilibili Gaming nyerte, nem csoda, hogy az eStar vezetősége ezután teljesen kiborult. Hivatalos nyilatkozatot írtak, amiben a játékost és az edzői stábot is hibásként nevezték meg.

Wei ebben a hónapban ráadásul ezért fizetést sem kap, ezzel ösztönzik őt a jövőben arra, hogy akár háromszor is leellenőrizze a meccsek elején a beállított Summoner Spellt. Az eStar játékosa a találkozó után elnézést kért a vezetőségtől és a rajongóktól, azt ígérte, hogy ilyen soha többet nem fog előfordulni.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×