Elszabadultak az indulatok az MIBR és a Furia játékosaik között, miután a Blast Premier meccsükön több dologban nem értettek egyet a csapatok.

Magyar idő szerint tegnap 23:30-kor kezdődött a Furia és az MIBR összecsapása a Blast Premier keretein belül. Izgalmas torna elé nézünk, ha ilyen parázs hangulat lesz, hiszen már az első meccsen egymás torkának estek a csapatok. A találkozón végül az MIBR 2-0-ra tudott győzni, ám nem ettől lett emlékezetes a rangadó.

Izgalmas helyszíne Brazília a CS:GO-nak, hiszen néhány éve még eszünkbe se jutott volna komolyan venni őket. Azóta nagyot fordult a világ, rengeteg tehetséges játékos nőtt ki a régióból és a helyi csapatok is bajnokesélyesként indulnak a tornákon.

Fer a technikai gondok ellenére is húzóembere volt az MIBR-nak a tegnapi meccsen.

A Blast Premier tavaszi köre Amerikában tegnap kezdődött, a finálé pedig 21-én lesz. A győztes 160 ezer dollárral lesz gazdagabb, a nyereményalap pedig 250 ezer dollár.

A tegnapi nyitó meccsen tehát a méltán leghíresebb két brazil csapat ütközött meg, a Furia és az MIBR. A meccsen végig parázs hangulat volt, hiszen több technikai akadály is megnehezítette a játékosok meccsét.

 

Ezen aztán persze ki is pattant a szikra, egymásnak estek a csapatok. A pálya Inferno, az állás 12-12. A banán védő fer teljesen kifagy, látszik is a szemszögéből, hogy egy ideig tartja banán tetejét, aztán lassú csúszásba kezd a fal mentén.

As per fer’s POV you can clearly see that he was lagged/frozen from GlobalOffensive

Az érvényben lévő szabály értelmében ha bármely csapat megsebez valakit az ellenféltől, az újraindítás lehetősége megszűnik. Ennek értelmében nem is történt semmi különös. Az MIBR fanok ennek ellenére komoly nyomást helyeztek a Furia játékosokra a Twitteren, hogy ez így nem fair.

A Furia először nem akarta a kör újrajátszását a szabályokra hivatkozva, aztán végül mégis belementek.

Ekkor azonban már mindegy volt. A Furia be volt feszülve az MIBR-ra és a szurkolóira, az MIBR pedig megérezte a vérszagot. Bár a szabály ez esetben ellenük szól, mégis újrajátszhatták a kört, ők kerültek felülre. A meccs végén fer nem hazudtolta meg önmagát, kő keményen bele is repült a Furia csapatába.

 

„Gratulálok Furia, szarok vagytok” – írja fer. Később egy másik posztban a sportszerűségre hívja fel a figyelmet és meséli, ő minden eredményét fair viselkedéssel érte el.

 

A Blast szervezői és adminjai egyelőre nem kommentálták az esetet, valószínűleg az eredmény már nem változik. A Furia játékosok szintén csendben maradtak, a szabályok értelmében ő „nekik volt igazuk”. Az MIBR mindeközben a sértett szerepében maradt, a meccset pedig 2-0-ra megnyerték. Az első pályán 14-16-ra verték a Furiát Infernón, majd 9-16-ra Vertigón.

Szerintetek sportszerűtlenség lett volna ha a Furia nem megy bele az újrajátszásba? Ha ezt belekeverjük, minek a szabályok? Ezzel a nehéz kérdéssel kapcsolatban várjuk a véleményeiteket kommentben.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×