Robbie Lakeman ismét sikeresen megdöntötte a Donkey Kong világrekordot. Még sosem ért el senki ennyi pontot a játékban.

Miközben manapság az óriási stadionokban zajló esport-versenyek világát éljük, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy egykor a játéktermek jelentették a kompetitív videojátékok központját. Akár hiszitek, akár nem, a régi játékok korának egyáltalán nincs vége, hiszen egyes rajongók még most is sok időt töltenek a klasszikus címekkel, például azért, hogy új világrekordot állítsanak fel.

A játéktermi játékok közt kiemelt helyet foglal el a Donkey Kong, melyben sorra döntik meg a rekordokat. Az ügyességi játék világranglistájának élére most egy új név került.

Robbie Lakeman ugyanis 1,260,700 pontot szerzett Donkey Kongban. Korábban Lakeman már szintén rekorder volt 1,247,700 ponttal, ám John McCury megelőzte őt 2019-ben. Akkor John 1,259,000 ponttal került fel a Twin Galaxies ranglistájának élére. Most azonban Lakeman visszaszerezte az első helyet.

A speedrun és a világrekord szerelmesei számára Lakeman a Twitchen is közétette az eredményt.

Az elért eredmény után még a nagy Donkey Kong veterán, Billy Mitchell is gratulált neki a Twitteren.

„Gratulálok Robbie Lakeman barátomnak az új Donkey Kong világrekordhoz! 1260700 pont, hihetetlen” – írta Billy Mitchell.

Nyilvánvaló tehát, hogy a Nintendo klasszikus játéka még mindig sok játékost vonz, már csak azért is, mert a világrekordok elérése még mindig nagy kihívás elé állítja a játékosokat. Szórakozást gyanánt egyébként ajánlom mindenkinek a Pixel című 2015-ös filmet, ami szórakoztató módon mesél a témáról. Már csak amiatt is érdekes, mert Billy Mitchell karaktere is megjelenik benne, akit egyébként anno tényleg csalással vádoltak egy világrekord felállításakor.

Neked milyen videojáték-rekordjaid vannak?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×