Ha valakik, akkor a Twitch vezetősége biztosan tűkön ülve várja mindig a Fortnite játékbeli eseményeit. Az Epic-nek ismét sikerült összehoznia a rekordnézettséget.

Sokan temették az utóbbi hetekben, hónapokban a Fortnite-ot – megjegyzem volt némi igazságalapja – ám a tegnapi esemény, még ha csak átmeneti ideig is, de rendezett mindent. A játékosok tömegével ugrottak rá a Device eseményre, egyszerre annyian érdeklődtek Midas terve iránt, hogy voltak, akik be se kerültek a szerverekre.

Így hát több ezren csupán külső szemlélői voltak a szemkápráztató eventnek, dörzsölte is a markát a Twitch vezetősége. Mert hát hol máshol, mint Twitchen nézték volna a kint rekedt játékosok a Vihar elleni küzdelmet…? Most be lehetne dobni középre a Mixert, de jól tudjuk, hogy jelenleg a Microsoft platformja közel sem nevezhető piacvezetőnek, vagyis a játékosok sem oda indulnak elsőre, ha valamit meg akarnak lesni.

 

Képes volt már tavaly is őrült számokat produkálni a Twitch, a League of Legends világbajnokság ideje alatt például egy időben volt hogy 1,7 millió felhasználó nézte a közvetítéseket a kategóriában. Ezt nem sokkal a rendezvény után az Epic Games is összehozta, szintén 1,7 millióan követték csúcsidőben a Black Hole eseményt.

Most viszont egyeduralkodóvá vált a Fortnite, a tegnapi Device eseményt volt, hogy egyszerre 2,3 millió felhasználó nézte a platformon.

Most pár napig a második és a harmadik szezon közötti átmeneti időszakot éljük, de még a héten befut a Chapter 2 Season 3, ami új Battle Pass tartalmakkal és pályaváltozásokkal fog jelentkezni.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×