Merész lépés kiadni egy olyan Star Wars játékot, amiben kizárólag űrhajós csaták lesznek. Bízzunk benne, hogy a Jedi: Fallen Order nyomdokaiba lép.

Még csak néhány napja tudunk a létezéséről, mégis rengeteg információ látott már napvilágot a Star Wars: Squadrons-szal kapcsolatban. Az EA nagyot vállal, hogy egy ilyen rétegjátékot kiad, de szerencsére érzik és kompenzálják az SW rajongókat.

 

A korábban csak Project Maverick-ként ismert játék hamar konkrét formát öltött. Ennek apropóján megpróbáltuk összeszedni nektek a legfontosabb információkat, amiket már tudni lehet a játékról.

Mennyibe fog kerülni?

Azt az EA is tudja, ha más nem a legutóbbi Battlefront-ból, hogy aki szereti, az nagyon éli az űrhajós csatákat, ők azonban nincsenek sokan. Éppen ezért a kiadó úgy döntött, hogy a teljes árú játékokkal szemben a Star Wars Squadrons-t olcsóbban, 40 dollárért fogja árulni.

Lesznek miktrotranzakciók?

Fontos kérdés és egyben nagyon bosszantó, hogy ezzel minden alkalommal foglalkozni kell, mikor az EA új játékot ad ki. Még szerencse, hogy már a kiadó is érzi, nem lehet a végtelenségig hergelni a közösséget, nem akarnak egy újabb SW: Battlefront 2-féle fiaskóba belefutni.

A rövid választ ezért nem, nem lesznek mikrotranzakciók. A fontos kérdés viszont már nem is ez, hanem hogy akarják-e majd valami mással helyettesíteni a mechanikát. Ha nem, nagyon boldogok leszünk, de ne feledjétek, ugyan ennek a kiadónak a játéka a FIFA Ultimate Team is…

Milyen tartalmak lesznek a játékban?

Mivel a játék a Star Wars közösség csak egy kisebb rétegének szól, ezért mindennel megpróbálják bevonzani a többieket is. Ennek a következménye az akciós megjelenési ár és valószínűleg éppen ezért került egyszemélyes kampány is a Squadrons-ba. Persze 40 euróért ne várjunk csodát, valószínűleg egy hamar kipörgethető sztori lesz, de legalább ez is a tiszteletét teszi.

VR támogatás? Na ná!

Nem dobtuk el az agyunkat tavaly a VR címektől, de azért volt 1-2 meghatározó élmény. Idén aztán megjelent a Half-Life Alyx, majd az EA is bedobta, hogy bizony VR támogatással jön az amúgy őrületesen látványos Star Wars: Squadrons.

Mikor jelenik meg?

Az EA terveit valószínűleg nem befolyásolta a világban történő események, hiszen a tipikus megjelenési időszakban dobják ki a játékot. A Star Wars Squadrons október második napján kerül fel a virtuális és fizikai boltok polcaira.

Nektek ezekkel az infókkal már insta-buy, vagy megvárjátok a megjelenés utáni első értékeléseket?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×