Ismét a csúcsra tör az Invictus Gaming Kínában. A helyi League of Legends liga egyik rekordját is ők jegyzik újonnan.

Az európai szurkolók kevésbé zárták a szívükbe az Invictus Gaming nevét, mint általánosan a világ League of Legends kedvelői. Két évvel ezelőtt az IG volt az a csapat, amely megtörte a „kínai átkot”, a Fnatic-ot legyőzve az égbe emelhették a régiójuk történetében először a világbajnoki trófeát. Azóta már egy második LPL gárda is győzedelmeskedett, szintén egy európai klubot, a G2-t ütötte ki a FunPlus Phoenix.

Lehetséges, hogy nem sikerült az Invictus-nak a duplázás, viszont ez nem jelentette azt, hogy továbbra sem érdemes számolni velük. Olyannyira nem, hogy legutóbbi találkozójukkal egy igencsak hajmeresztő mérföldkövet ért el az esport klub Kínában. Az LPL történetében az IG lett az első olyan csapat, amely képes volt felhalmozni 10 ezer killt a bajnokságban.

A kínai liga mindig is az agresszív játékstílusáról volt híres. Csapatharc csapatharc hátán történik, csak úgy repkednek a takedownok jobbra-balra. Jó ismét pozitív híreket közölni Kínából, azok után hogy pár napja a régió legnagyobb legendája – Uzi – bejelentette visszavonulását.

Hosszú ideje küzdött már a kiváló lövész egészségügyi problémákkal, már évek óta azt figyelte a média, hogy mikor érzi azt Uzi, hogy ezúttal már nincs értelme tovább húzni. A kézjegyét szerencsére az LPL-en hagyta, oroszlánrészt vállalt abban, hogy a régió most olyan erős, amilyen.

Az Invictus Gaming tehát ismét rekorderként került be a kompetitív League of Legends történelemkönyvébe, a világnak érdemes lesz figyelni rájuk, ismét nagy esélyesei az idei világbajnokságnak.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×