Az EA hivatalosan is bejelentette, hogy az idei Global Series eseményt lezárják, és helyette egy nyári online kupát indítanak.

Hivatalosan is bejelentették, hogy 2020-ban nem folytatódik a FIFA Global Series, a FIFA 20 esport versenye. A jelenlegi helyzetre való tekintettel nem tudnák sehol se megrendezni az eseményt, így az eWorld Cuppal együtt mind a két rendezvény hátralévő helyszíneit törölték.

A Top 100 versenyző között 350 ezer dollárt osztanak ki konzolonként, ami a Stage VI és a Playoff nyereményalapjából áll össze. Egy magyar is bekerült a legjobb 100 közé, méghozzá előkelő helyen a 23. pozícióban zárta molnargabo az idei évadot!

Global Series

molnargabo a legjobb 25-ben a FIFA 20 Global Series listáján Xboxon!

Sajnos nem mindenkinek volt ilyen szerencséje az idei sorozattal. Gabinho a FIFA 20-ban egyik eseményre se tudta kvalifikálni magát, emiatt pedig jelentősen elmaradt a pont vadászattól. Az események hiányával nem tudta megerősíteni helyét az Ajax esport részlegén. A lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a holland óriás és június 30-tól újra szabadúszóként folytatja karrierjét. A FIFA-t nem hagyja abba, és tervei szerint rendszeresen élő közvetítésekkel fog jelentkezni.

Global Series

Az esport szekciót azonban nem törli el teljesen az EA és a Global Series helyett egy nyári kupával zárja az évet. Egyelőre még kevés infónk van az eseményről. Annyit lehet tudni, hogy július 17-től, augusztus 9-ig tart majd és meghívásos tornákon keresztül zajlik majd a csata.

A teljes magyar rangsor az alábbi linken elérhető.

Te követted idén a versenyeket?

×