Nagyon úgy fest, hogy a Call of Duty: Mobile és a CS:GO mapjai igen hasonlítanak egymásra. Véletlen lenne, inspiráció, vagy szándékos copy?

Igen érdekes kérdést vetett fel egy Reddit felhasználó nemrégiben. Egy képen hasonlította össze a Call of Duty: Mobile legújabb mapját a CS:GO ikonikus mapjának helyszíneivel. A kérdés természetesen az, hogy a hasonlóság véletlen vagy szándékos?

Természetesen tudjuk, hogy a CS:GO sok shooter játék számára jelenthet inspirációt, ami különösen akkor érvényesül, ha a helyszín tematikája megegyezik. A CS:GO-ban található, először 2013-ban megjelent Mirage egy közel-keleti várost hivatott szimbolizálni. A map az évek alatt kultikussá vált a Counter-Strike kedvelőinek körében.

Kép forrása: CS:GO

A Call of Duty: Mobile-ban a napokban indult el az új évad: a Radioactive Agent. Ennek keretében két új map is bekerült a játékba, az egyik a Gulag, a másik pedig a Tunisia.

 

A játékosok az utóbbi esetében felfedezhetik, hogy a map egy-egy része feltűnően hasonlít a CS:GO Mirage mapjára.

Kép forrása: Reddit

Nos, a kommentelők többsége abszolút nem gondolja, hogy egyértelmű másolásról lenne szó, sokkal inkább inspirációként tekintenek rá. Amivel nincs is gond, hiszen ez is lehet egyfajta tisztelgés a CS:GO irányába. Persze az is lehet, hogy mindez csupán a véletlen műve.

Te mit gondolsz? Inspiráció vagy copy?

https://www.facebook.com/groups/codmobilhungary/

×