A finn játékos állítása szerint a VALVE által kirótt büntetés alaptalan, pénzbeli kompenzációt akar és végre Majorön játszani.

A Counter-Strike egyik legnagyobb ígérete Jamppi, aki pillanatnyilag az ENCE csapatát erősíti. A finn játékos karrierje bár felfelé ível, a játékot fejlesztő VALVE nem könnyíti meg a dolgát.

A főbb eseményeken, melyek a VALVE által támogatottak, előírás, hogy a fejlesztők részéről se legyen tiltva nevező játékos. Jamppi esetében sajnos ez nem valósul meg, ugyanis régről van egy elvarratlan esete, amiért Major bant kapott a CS:GO devektől.

Eredetileg az OG is vitte volna a fiatal tehetséget.

2015-ben egy lanon Jamppi egy barátjának vásárolt egy CS:GO profilt, melyet később el is adott neki. Ez a profil a tranzakció után hónapokkal ugyan, de VAC bant kapott. Ez után már csak idő kérdése volt, hogy a VALVE összekösse a szálakat és bannolják a játékost.

Jamppi emiatt pillanatnyilag nem is játszhat lanon, sőt, állítása szerint több lehetőségtől is elesett a negatív megítélés miatt. Többek között, mielőtt az ENCE-hez igazolt volna, az OG csapata is meg akarta szerezni, aztán mikor kiderült a dolog, visszalépett a csapat.

A VALVE közben végre elkezdett foglalkozni az üggyel és valamiféle választ adtak a játékosnak, természetesen hivatalos formában, állítja egy finn hírportál, a Ilta-Sanomat.

Jamppi és édesapja (aki egyben az ügyvédje is) június 15-én fognak újabb hivatalos közleményt kiadni, addig azonban nem kívánják kommentálni az ügyet. Jamppi édesapja elmondta, a fő cél az, hogy fia játszhasson az ESL One Rio eseményen. A perben van egy 266 ezer dolláros kártérítési igény is, ez azonban csak másodlagos céljuk.

Szerintetek jogos Jamppi kitiltása, vagy túlkapás történt a VALVE részéről?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×