Megjelent a Riot Games legújabb League of Legends témájú blogposztja, amiben ezúttal Dr. Mundo átalakításáról beszéltek a fejlesztők.

Pár nappal ezelőtt a Riot Games hivatalosan is megerősítette, elkezdtek dolgozni a League of Legends következő VGU-ján. Idén kettő is napvilágot látott, FIddlesticks és Volibear bújt új köntösbe. Ugyan a fejlesztők az év elején azt nyilatkozták, hogy a jövőben szeretnének inkább az új karakterekkel foglalkozni, 2021-re még bevállaltak egy átdolgozást.

A játékmenet és modellfrissítést nem mást, mint Dr. Mundo nyerte meg magának, aki a LoL első szárnycsapkodásai óta választható karakter. Még 2009 szeptemberében jelent meg, azóta pedig alig változott a hős. Így mindamellett, hogy sokan Udyr átalakítására várnak, érthető, hogy Mundo is bekerült a képbe.

Nem sokkal a VGU bejelentése után máris jelentkezett a Riot Games, s megmutatták, hogy milyen modelltervezeteket készítettek a karakterhez. Van egy-két igazán elborult elképzelés, de több „mundós” vázlat is készült:

Mundo fejek – Riot Games

Pár Mundo rajz – Riot Games

További Mundo iterációk – Riot Games

A fejlesztők azt is elárulták a hivatalos blogposztban, hogy már pár játékmenetbeli módosítással is kísérleteztek. Ugyan még nincs meg a végleges termék, de születtek érdekes megoldások. Az egyik például vegyítette Talon és Malzahar képességeit. Egy vérző debuffot helyezhettünk volna el a minionokon vagy karaktereken, amik felrobbantak volna, ha megölik a célpontot. Ebben az esetben a robbanás rádiuszán belül továbbterjedt volna a hatás, s így akár minion hullámokat takaríthattunk volna el Mundóval.

Végül ezt elvetették, mert nem illett túlságosan a tank játékstílusához, de ahhoz mindez kiváló támpont, hogy tudjuk, a Riot nem rest teljesen karakteridegen lehetőségeket is kipróbálni. Ki tudja, lehet ezektől a módosításoktól lesz „ellenállhatatlan” a hős.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×