Temetni persze azért nem kell még a játékot.

Az utóbbi időben már nem úgy fut a CS:GO szekere, mint ahogy vártuk tőle. Persze nem arról van szó, hogy kevesen játszanának a játékkal, csak a korábbi emelkedő tendencia hirtelen megállt és pár tízezer játékos úgy döntött, hogy valami mással tölti szabadidejét.

A legfrissebb adatok / Kép: steamcharts.com

Amíg áprilisban 857 604 fő volt átlagosan a Valve szerverein, addig ez a szám májusra közel 89 ezerrel csökkent, az utóbbi 30 napra vetítve pedig további 45 ezer fővel lett kevesebb. Ha jobban megfigyeljük 2 hete még 900 ezer – 1 millió fő környékén tetőzött a csúcsjátékosszám (felső grafikon). Viszont az utóbbi  napokban már „csupán” 800-900 ezer fő környékén tetőzött az egyidejű játékosszám.

Valószínűleg több összetevő okolható a játékosszám csökkenéséért. Egyrészt a koronavírus-járvány enyhülése és a jó idő sok fiatalt kicsalt a számítógép mögül, másrészt a Riot nagy riválisa, a VALORANT is jó pár játékost elcsaklizott a Valve-tól. A kérdés csupán az, hogy a jövőben hogy alakul a játék sorsa. Jelen állás szerint egyhamar nem fognak újabb rekordok születni.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×