Még a Vitality felemelkedése idején, a CS_Summit 4 alkalmával történt a szomorú eset. A csapat edzője most mesélte el a sajtónak.

Ma már mindenki a legnagyobbak között emlegeti a Vitality együttesét, de a megalakulásuk idején azért nem volt ennyire sima utuk. 2019 tavaszáig mindösszesen egy DH Open és egy Charleroi Esports 2019 LAN-győzelem jött nekik össze. A nagyobb versenyeken, mint például a Katowice Major, még rendre a középmezőnyben végeztek.

Aztán a CS_Summit 4-en végre megjött az áttörés.

Az addig legnagyobb pénzdíj (64 000 dollár) és az első LAN-győzelem olyan versenyen, ahol a többi elit csapat is képviseltette magát. A döntőben a Team Liquidet gyűrték le, nem akármilyen körülmények között.

A csapat edzője, XTQZZZ csak most osztotta meg a történetet a sajtóval, hogy milyen nehéz is volt számukra ez a verseny. A csapat legnagyobb sztárja, ZywOo ugyanis éppen a verseny alatt veszítette el mostohaapját.

A nehéz helyzetben a csapat természetesen felajánlotta neki a lehetőséget, hogy hazautazzon a gyászoló családhoz, de ZywOo nemet mondott. Maradni akart, és elhunyt mostohaapja emléke előtt tisztelegni egy győzelemmel. A többi már történelem:

A Vitality megnyerte a tornát, ZywOo lett az MVP, ráadásul 2019 legjobb CS:GO játékosának is őt választották.

 

Hasonló esetre emlékezhetünk Dupreeh esetében is, szintén 2019 elején. Édesapja kedden hunyt el, szerdán pedig már indult is a Katowice Major. Az Astralis végül megnyerte a versenyt, dupreeh hathatós segítségével.

Ilyen erőre csakis igazi bajnokok képesek.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×