A Blizzard nemrég felfedte, hogy hatalmas változás áll be az Overwatch kompetitív játékmódjaiban. Ezennel hivatalosan is megszűnik a Hero Pool.

A Blizzard a napokban igencsak beindult szervezés terén, ugyanis elhatározták, hogy nagyszabású rendezvényekkel folytatódik az Overwatch League. Ám miközben az esporttal kapcsolatos terveiket bemutatták, egy annál jóval fontosabb döntés is napvilágot látott.

Hero Pool változások – Kompetitív és OWL

Kép forrása: Blizzard

A Hero Pool rendszer, mely a meta megváltoztatása érdekében hetente tiltott 4 hőst a játékból és az OWL meccseiről, már többször változáson ment keresztül.

„A Hero Pool azonnal kikerül a kompetitív játékmódokból” – olvasható a bejelentésben.

Ez azt jelenti, hogy mostantól az Overwatch játékban semmilyen módon nem lesznek tiltva a hősök, mindenki azzal játszhat minden héten, akivel akar. A Blizzard magyarázata szerint ez azért is van így, mert az Experimental tesztjeinek köszönhetően úgy tudják balanszolni a hősöket, alakítani a metát, hogy nincs szükség a heti tiltásokra.

Ami az Overwatch Ligát illeti, a Hero Pool továbbra is része lesz a rendszernek, ám nem úgy, mint korábban. Rengeteg új szabályt állítottak fel, többek között mostantól két hétig tart ott a hősök tiltása, majd egy hétig nincs Hero Pool.

Például a következő Hero Pool alatt tiltás alá kerül Echo, Sombra, D.Va és Brigitte a Summer Showdown 19. és 20. hete alatt. A 21. héten viszont nincs Hero Pool.

Te mit szólsz hozzá, hogy végül megszűnt az alapjátékban a Hero Pool? Örülsz neki?

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×