Hatalmas méreteket öltenek a rasszizmus elleni mozgalmak szerte a világon. Természetesen a videojáték-ipar is kiveszi a részét.

Nagy változások előtt állunk, hiszen a rasszizmus elleni mozgolódások most tényleg nem csak formalitás szintjén vannak jelen. George Floyd tragikus halála egy hatalmas lavinát indított el, amit most az egész világ megérez.

Először az NHL (szintén az EA a jogbirtokos) fórumon került szóba egy komoly probléma az EA rendszerével kapcsolatban. A játékos azt neheztelte, hogy egyszerűen nincs rendes módja annak, hogy jelentse a rasszista és sértő játékosokat a fejlesztők felé.

Természetesen az Electronic Arts emellett már nem mehetett el szó nélkül, így ki is adtak egy komoly közleményt a témával kapcsolatban.

 

Sajnos hasonló megnyilvánulások a profi labdarúgás világától sem állnak távol. Időről-időre újra probléma a rasszizmus, akár a világ legnagyobb ligáiban is. A Premier League és az olasz Serie A is sokat küzd a problémával.

Sajnos a FIFA közösség sem mentes a hasonló viselkedéstől, a toxikus játékosok a színes bőrű profik lapjait is sokszor alázzák, de az ellenfelek sem tisztelik egymást, ha kiderül, hogy esetleg fekete játékossal áll szemben egy rasszista.

Az EA a közleményében világossá tette, hogy nem fogja tolerálni a hasonló megnyilvánulásokat és a jövőben mindent megtesznek majd azért, hogy ezeket a játékosokat hatékonyabban lehessen szűrni, akár a közösség segítségével is.

A profi labdarúgásban az idei évtől akár 10 meccses eltiltás is járhat egy rasszista megnyilvánulásért. Valami hasonló kaliberű rendszert várhatunk az EA-től is, bár ők amúgy sem gondolkodnak sokat, ha büntetésről van szó.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×